Paginabegin

Bakvriend Frederick bakt pistolets op zondag

Frederick pistolets mobile
Frederick pistolets mobile
Recept 22 pistolets

Werkwijze

  1. Voeg alle ingrediënten toe in een mengkom en kneed het deeg 10 à 15 minuten met een robot.
  2. Laat het dan 15 minuten rusten.
  3. Daarna haal je de weegschaal boven en verdeel je het deeg in stukken van 70g. 
  4. Bol het deeg voorzichtig op zodat deze lichtjes rond staat. 
  5. Laat opnieuw 15minuten rijzen. 
  6. Bol het deeg opnieuw.
  7. Laat het deeg vervolgens 45 à 60 minuten rijzen. Dit onder een lichtvochtige handdoek, bolletjes plastic of op een warme plaats.
  8. De gerezen bolletjes mogen nu de oven in en mag je afbakken op 230°C. 20 à 22 minuten met veel stoom. 
  9. Op het laatste moment het vocht uit de oven laten door een houten lepel tussen de deur te steken.

Hoe maak je stoom?

Tip 1: Zet een vuurvast kommetje met water onderaan de oven. 

Tip 2: Vissteentjes in een bak onderaan de oven. Na het in de oven plaatsen van de pistolets, giet je water over de steentjes. Zo 'schiet je de stoom in'. 

22 pistolets teveel?

Deel de hoeveelheden van de ingrediënten door 2. Maar gebruik liefst 35g gist zodat de pistolets luchtig blijven.

Waarom ijskoud water?

Meet de juiste hoeveelheid af en plaats deze even in de diepvriezer. Hoe kouder het water, hoe later de gist start met het rijsproces. Bij pistolets wil je dat het deeg pas op het allerlaatst begint te rijzen zodat je ze mooi luchtig kan bakken.

Bloem voor jouw pistolets

Bakvriend Frederick bakt pistolets op zondag

frederick pistolets 1
frederick pistolets 1
Recept 22 pistolets

Werkwijze

  1. Voeg alle ingrediënten toe in een mengkom en kneed het deeg 10 à 15 minuten met een robot.
  2. Laat het dan 15 minuten rusten.
  3. Daarna haal je de weegschaal boven en verdeel je het deeg in stukken van 70g. 
  4. Bol het deeg voorzichtig op zodat deze lichtjes rond staat. 
  5. Laat opnieuw 15minuten rijzen. 
  6. Bol het deeg opnieuw.
  7. Laat het deeg vervolgens 45 à 60 minuten rijzen. Dit onder een lichtvochtige handdoek, bolletjes plastic of op een warme plaats.
  8. De gerezen bolletjes mogen nu de oven in en mag je afbakken op 230°C. 20 à 22 minuten met veel stoom. 
  9. Op het laatste moment het vocht uit de oven laten door een houten lepel tussen de deur te steken.

Hoe maak je stoom?

Tip 1: Zet een vuurvast kommetje met water onderaan de oven. 

Tip 2: Vissteentjes in een bak onderaan de oven. Na het in de oven plaatsen van de pistolets, giet je water over de steentjes. Zo 'schiet je de stoom in'.

22 pistolets teveel?

Deel de hoeveelheden van de ingrediënten door 2. Maar gebruik liefst 35g gist zodat de pistolets luchtig blijven.

Waarom ijskoud water?

Meet de juiste hoeveelheid af en plaats deze even in de diepvriezer. Hoe kouder het water, hoe later de gist start met het rijsproces. Bij pistolets wil je dat het deeg pas op het allerlaatst begint te rijzen zodat je ze mooi luchtig kan bakken.

Bloem voor jouw pistolets