BLOEM VOOR MEERGRANENBROOD COOK&BAKE 2KG
- Echte bakkerskwaliteit
- Voor 15u besteld = zelfde werkdag verstuurd
- Belgisch kwaliteitsmerk
- 9.1 / 10 klantentevredenheid
- Officiële partner van 'Bakvrienden' Facebookgroep
Omschrijving
VOOR EEN HEERLIJK MEERGRANEN BROOD
Maak zelf je brood met gist, zout, water en vetstof en haal de bakker in jou naar boven!
Recept
- 500g bloem
- 5g droge gist/ 10g verse gist
- 8g zout
- 280ml water
- 10g Vetstof
*voor extra malsheid, vervang de vetstof door 10g Cook & Bake broodverbeteraar.
*voor extra volume en een krokante korst voeg 5g Cook & Bake bloemversterker toe.
Bakken met een traditionele oven
-
Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (22°C) zijn en weeg alles goed af.
-
Doe alle grondstoffen in een beslagkom of deegkneedtoestel. Kneed krachtig met de hand (15 à 20 min.) of met de deegkneder tot een soepel, stevig deeg.
-
Dek het deeg bij voorkeur af met huishoudfolie en laat het op een warme plek (30°C) ca.
-
35 minuten rijzen. Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model.
-
Laat het nu ca. 60 minuten rijzen, opnieuw bedekt met huishoudfolie.
-
Bak het brood in een voorverwarmde oven gedurende ca. 35 minuten bij 210°C.
Bakken met een broodmachine
-
Weeg alle grondstoffen goed af.
-
Doe eerst het water (op kamertemperatuur 22°C) en het zout in de kuip van de broodmachine.
-
Voeg daarna de bloem, de vetstof of Cook & Bake broodverbeteraar, eventueel de Cook & Bake bloemversterker en tenslotte de gist toe.
-
Start een programma van ca.2 à 4 uur. Wij raden een maximaal durend programma aan. Dit om de rijs van het brood te garanderen.
Tip: Deksel van de broodmachine niet openen tijdens het bakproces om inval van het brood te vermijden.
Ingrediënten
Energie: 1541Kj/ 367kcal
Vetten: 5,6g
Zout: <0,02pg
Bewaaradvies
Koel (max. 20 °C) en droog bewaren. Verpakking goed sluiten na gebruik. Het afgekoeld brood het best bewaren in een papieren broodzak. Zo blijft het nog ± 3 dagen houdbaar. Ingevroren is het brood nog ± 2 maanden houdbaar.
Met de Cook&Bake broodverbeteraar kan je het brood ook makkelijk invriezen zonder uitdrogen of verkruimelen. Het brood blijft veel langer vers.Specificaties
- Gewicht
- 2kg
Reviews door andere gebruikers
Top
Leuke activiteit om met de kinderen te doen, ze vonden het zalig om van hun eigen broodjes op te smullen =)
BLOEM VOOR MEERGRANENBROOD COOK&BAKE 2KG
- Echte bakkerskwaliteit
- Voor 15u besteld = zelfde werkdag verstuurd
- Belgisch kwaliteitsmerk
- 9.1/ 10 klantentevredenheid
- Officiële partner van 'Bakvrienden' Facebookgroep
Omschrijving
VOOR EEN HEERLIJK MEERGRANEN BROOD
Maak zelf je brood met gist, zout, water en vetstof en haal de bakker in jou naar boven!
Recept
- 500g bloem
- 5g droge gist/ 10g verse gist
- 8g zout
- 280ml water
- 10g Vetstof
*voor extra malsheid, vervang de vetstof door 10g Cook & Bake broodverbeteraar.
*voor extra volume en een krokante korst voeg 5g Cook & Bake bloemversterker toe.
Bakken met een traditionele oven
-
Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (22°C) zijn en weeg alles goed af.
-
Doe alle grondstoffen in een beslagkom of deegkneedtoestel. Kneed krachtig met de hand (15 à 20 min.) of met de deegkneder tot een soepel, stevig deeg.
-
Dek het deeg bij voorkeur af met huishoudfolie en laat het op een warme plek (30°C) ca.
-
35 minuten rijzen. Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model.
-
Laat het nu ca. 60 minuten rijzen, opnieuw bedekt met huishoudfolie.
-
Bak het brood in een voorverwarmde oven gedurende ca. 35 minuten bij 210°C.
Bakken met een broodmachine
-
Weeg alle grondstoffen goed af.
-
Doe eerst het water (op kamertemperatuur 22°C) en het zout in de kuip van de broodmachine.
-
Voeg daarna de bloem, de vetstof of Cook & Bake broodverbeteraar, eventueel de Cook & Bake bloemversterker en tenslotte de gist toe.
-
Start een programma van ca.2 à 4 uur. Wij raden een maximaal durend programma aan. Dit om de rijs van het brood te garanderen.
Tip: Deksel van de broodmachine niet openen tijdens het bakproces om inval van het brood te vermijden.
Ingrediënten
Energie: 1541Kj/ 367kcal
Vetten: 5,6g
Zout: <0,02pg
Bewaaradvies
Koel (max. 20 °C) en droog bewaren. Verpakking goed sluiten na gebruik. Het afgekoeld brood het best bewaren in een papieren broodzak. Zo blijft het nog ± 3 dagen houdbaar. Ingevroren is het brood nog ± 2 maanden houdbaar.
Met de Cook&Bake broodverbeteraar kan je het brood ook makkelijk invriezen zonder uitdrogen of verkruimelen. Het brood blijft veel langer vers.Specificaties
- Gewicht
- 2kg
Reviews door andere gebruikers
Top
Leuke activiteit om met de kinderen te doen, ze vonden het zalig om van hun eigen broodjes op te smullen =)