Naked red biscuit cake
Ingrediënten
Biscuit:- 300g mix voor red velvet cake Cook & Bake
- 4 eieren
- 130g boter
- ronde bakvorm
- 150g mix voor crème au beurre Cook & Bake
- 65ml water
- ¼ theelepel citroensap
- 250g zachte boter
- 150g roomkaas
- rode kleurstof
- suikerhartjes als decoratie
- 2 rietjes
- floral wire/koordje
- witte, rode, roze rolfondant
Werkwijze
Biscuit:- Voeg de mix, eieren en boter samen in een mixerkom en klop 5-10 minuten luchtig. Het beslag moet verviervoudigd zijn in volume.
- Vet een hoge bakvorm (of 2 lage bakvormen) met diameter 15 cm in en giet het beslag in de vorm.
- Bak 30-35 minuten op 175°C. Laat de cake afkoelen.
- Voeg de mix met het water en het citroensap samen en roer glad. Laat even staan.
- Klop de boter luchtig in de mixer en voeg dan in 2x het botercrèmemengsel toe.
- Mix nu 5-10 minuten luchtig.
- Voeg daarna de roomkaas toe. Let op dat je eventueel vocht van de roomkaas eerst verwijdert.
- Spatel dan de roomkaas onder de botercrème tot hij eronder gemengd is.
- Snijd de cake tweemaal door, zo heb je 3 stukken. Smeer nadien op elk stuk een laagje botercrème.
- Smeer nu de zijkanten in met botercrème, maar zorg dat de rode cake zichtbaar blijft.
- Werk af met een wit laagje botercrème bovenop de cake en enkele witte en/of rode toefjes botercrème rondom. Werk de toefjes af met een suikerhartje als decoratie.
- Bevestig een floral wire (metalen draadje) aan de 2 rietjes.
- Duw 2 rode, 2 witte en 2 roze suikerpasta hartjes uit.
- Strijk een beetje water op 1 van de hartjes en leg onder het metalen draadje.
- Leg het tweede hartje er bovenop en duw lichtjes aan.
- Doe dit met alle hartjes en laat je decoratie enkele uren drogen.
- Plaats dan in het midden van de taart.
Productset Carrousel
Naked red biscuit cake
Ingrediënten
Biscuit:- 300g mix voor red velvet cake Cook & Bake
- 4 eieren
- 130g boter
- ronde bakvorm
- 150g mix voor crème au beurre Cook & Bake
- 65ml water
- ¼ theelepel citroensap
- 250g zachte boter
- 150g roomkaas
- rode kleurstof
- suikerhartjes als decoratie
- 2 rietjes
- floral wire/koordje
- witte, rode, roze rolfondant
Werkwijze
Biscuit:- Voeg de mix, eieren en boter samen in een mixerkom en klop 5-10 minuten luchtig. Het beslag moet verviervoudigd zijn in volume.
- Vet een hoge bakvorm (of 2 lage bakvormen) met diameter 15 cm in en giet het beslag in de vorm.
- Bak 30-35 minuten op 175°C. Laat de cake afkoelen.
- Voeg de mix met het water en het citroensap samen en roer glad. Laat even staan.
- Klop de boter luchtig in de mixer en voeg dan in 2x het botercrèmemengsel toe.
- Mix nu 5-10 minuten luchtig.
- Voeg daarna de roomkaas toe. Let op dat je eventueel vocht van de roomkaas eerst verwijdert.
- Spatel dan de roomkaas onder de botercrème tot hij eronder gemengd is.
- Snijd de cake tweemaal door, zo heb je 3 stukken. Smeer nadien op elk stuk een laagje botercrème.
- Smeer nu de zijkanten in met botercrème, maar zorg dat de rode cake zichtbaar blijft.
- Werk af met een wit laagje botercrème bovenop de cake en enkele witte en/of rode toefjes botercrème rondom. Werk de toefjes af met een suikerhartje als decoratie.
- Bevestig een floral wire (metalen draadje) aan de 2 rietjes.
- Duw 2 rode, 2 witte en 2 roze suikerpasta hartjes uit.
- Strijk een beetje water op 1 van de hartjes en leg onder het metalen draadje.
- Leg het tweede hartje er bovenop en duw lichtjes aan.
- Doe dit met alle hartjes en laat je decoratie enkele uren drogen.
- Plaats dan in het midden van de taart.
Productset Carrousel