Waldkornbrood
Dit is een 50-50 concept: meng de mix voor waldkorn met één van onze klassieke bloemsoorten en tover een heerlijk gezond brood op jouw broodplank, volledig in lijn met jouw smaak en goesting.
Ingrediënten
- 250g mix voor waldkorn Cook & Bake
- 250g klassieke bloemsoort naar keuze Cook & Bake
- 10g verse of 5g droge gist
- 280ml water
- 15g broodverbeteraar Cook & Bake
Materiaal
Werkwijze
- meng alle grondstoffen in een mengkom of deegkneedtoestel
- kneed ongeveer 12-15 minuten tot een soepel, stevig deeg
- dek het deeg af met een deegrijsdoek en ca. 40 minuten rijzen op kamertemperatuur
- kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt, vorm het gewenste model
- laat het nu ca. 40-50 minuten rijzen, opnieuw gedekt met een deegrijsdoek
- bak het brood in een voorverwarmde oven op 220°C gedurende ca. 25 minuten
- verlaag de temperatuur na 10 minuten naar 200°C
Product set carousel
Waldkornbrood
Dit is een 50-50 concept: meng de mix voor waldkorn met één van onze klassieke bloemsoorten en tover een heerlijk gezond brood op jouw broodplank, volledig in lijn met jouw smaak en goesting.
Ingrediënten
- 250g mix voor waldkorn Cook & Bake
- 250g klassieke bloemsoort naar keuze Cook & Bake
- 10g verse of 5g droge gist
- 280ml water
- 15g broodverbeteraar Cook & Bake
Materiaal
Werkwijze
- meng alle grondstoffen in een mengkom of deegkneedtoestel
- kneed ongeveer 12-15 minuten tot een soepel, stevig deeg
- dek het deeg af met een deegrijsdoek en ca. 40 minuten rijzen op kamertemperatuur
- kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt, vorm het gewenste model
- laat het nu ca. 40-50 minuten rijzen, opnieuw gedekt met een deegrijsdoek
- bak het brood in een voorverwarmde oven op 220°C gedurende ca. 25 minuten
- verlaag de temperatuur na 10 minuten naar 200°C
Product set carousel