Top of the page

Waldkornbrood

Dit is een 50-50 concept: meng de mix voor waldkorn met één van onze klassieke bloemsoorten en tover een heerlijk gezond brood op jouw broodplank, volledig in lijn met jouw smaak en goesting.

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. meng alle grondstoffen in een mengkom of deegkneedtoestel
  2. kneed ongeveer 12-15 minuten tot een soepel, stevig deeg
  3. dek het deeg af met een deegrijsdoek en ca. 40 minuten rijzen op kamertemperatuur
  4. kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt, vorm het gewenste model
  5. laat het nu ca. 40-50 minuten rijzen, opnieuw gedekt met een deegrijsdoek
  6. bak het brood in een voorverwarmde oven op 220°C gedurende ca. 25 minuten
  7. verlaag de temperatuur na 10 minuten naar 200°C

Waldkornbrood

Dit is een 50-50 concept: meng de mix voor waldkorn met één van onze klassieke bloemsoorten en tover een heerlijk gezond brood op jouw broodplank, volledig in lijn met jouw smaak en goesting.

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. meng alle grondstoffen in een mengkom of deegkneedtoestel
  2. kneed ongeveer 12-15 minuten tot een soepel, stevig deeg
  3. dek het deeg af met een deegrijsdoek en ca. 40 minuten rijzen op kamertemperatuur
  4. kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt, vorm het gewenste model
  5. laat het nu ca. 40-50 minuten rijzen, opnieuw gedekt met een deegrijsdoek
  6. bak het brood in een voorverwarmde oven op 220°C gedurende ca. 25 minuten
  7. verlaag de temperatuur na 10 minuten naar 200°C