Eenhoorntaart

Eenhoorntaart

Ingrediënten

Biscuit:
Banketbakkersroom
Botercrème
Afwerking

Werkwijze


Biscuit
Bereid het beslag zoals aangegeven op de verpakking. Vet een hoge bakvorm in en vul de bakvorm met het beslag. Bak 30-40 minuten op 175 graden. Indien je 2 lage bakvormen gebruikt, bak je elke biscuit ongeveer 20-25 minuten. Test of de biscuit klaar is door met een stokje in het midden van de biscuit te prikken. Indien er geen vloeibaar beslag aan het stokje hangt, is je biscuit klaar. Ontvorm de biscuit en laat afkoelen.

Banketbakkersroom
Bereid zoals aangegeven op de verpakking.

Crème au beurre / botercrème
Bereid de botercrème zoals aangegeven op de verpakking.

Afwerking van de taart
  1. Snijd de biscuit tweemaal door zodat je 3 laagjes biscuit hebt.
  2. Doe de botercrème in een spuitzak met ronde spuitmond. Spuit een beetje botercrème op je taartbord om de taart vast te zetten. Leg de eerste laag biscuit op het bord en spuit een randje botercrème op de eerste laag.
  3. Vul de taart met banketbakkersroom. Zorg ervoor dat de banketbakkersroom niet op of over het botercrèmerandje komt.
  4. Leg de tweede laag biscuit hier op. Vul nogmaals op dezelfde manier.
  5. Smeer de zijkant van de taart af met botercrème. Smeer daarna een laagje botercrème op de bovenkant van de taart.
  6. Laat de taart 30-60 minuten opstijven in de koelkast.
  7. Rol de wrap suikerpasta verder uit tot een cirkel met diameter van 40 cm.
  8. Leg de wrap over de taart.
  9. Wrijf de suikerpasta met je hand tegen de zijkanten van de taart. Doe dit stukje bij beetje terwijl je de taart rond draait.
  10. Snijd de resterende suikerpasta weg.
Oortjes & hoorn
Voor de decoratie rol je witte en lichtroze suikerpasta uit en snijd je de vorm voor de oren uit. Bevestig de roze suikerpasta op de witte met een beetje water.
Voor de hoorn rol je een lichtroze en donkerroze worst uit suikerpasta met een dun uiteinde. Duw de dunne uiteinden tesamen en vlecht de twee worstjes samen. Snijd af op de gewenste hoogte en steek een satésok in de hoorn.
Bevestig de oortjes en hoorn met een beetje water op de taart.

Oogjes
Rol voor de oogjes 2 dunne, langere worstjes en 4 korte, dunne worstjes. Bevestig twee korte worstjes aan een lang worstje met een beetje water om de wimpers te vormen. Bevestig de oogjes met een beetje water op de taart.

Afwerking manen
Verdeel de overige botercrème over 4 potjes en kleur in verschillende kleuren (wit, paars, roze, blauw). Doe elke kleur in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Spuit toefjes of rozetjes tussen de oren en langs de zijkant van het hoofd van de eenhoorn om de taart af te werken. Voeg enkele gouden bolletjes toe in de manen van de eenhoorn.


Laden
Laden