Rustiek meergranenbrood

Ingrediënten
voor 1 brood van 500 g- 312g all-in mix voor rustiek meergranenbrood
- 175 ml water
Materiaal
- Mengkom
- Keukenrobot
- broodmachine
- BROODVORM PROF 400GR 17/11
- Pancoating
- Weegschaal
Werkwijze
1. Doe alle grondstoffen in een beslagkom of keukenrobot2. Kneed ongeveer 12 – 15 min tot een soepel, stevig deeg.
3. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het op kamertemperatuur ca. 30 minuten rijzen.
4. Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model.
5. Vet de broodvorm in met pancoating en leg het deeg erin.
6. Laat het nu ca. 45-60 minuten rijzen, opnieuw bedekt met folie.
7. Bak het brood in een voorverwarmde oven (210°C) gedurende ca. 25 minuten.
8. Verlaag de temperatuur na 10 min naar 190 - 200°C.
Tip: Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (±22°C) zijn en weeg alles goed af.