Top of the page

Rustiek meergranenbrood

Ingrediënten 

voor 1 brood van 500g

Materiaal

Werkwijze

1. Meng alle grondstoffen in een beslagkom of keukenrobot.
2. Kneed ongeveer 12 – 15 min  tot een soepel, stevig deeg.
3. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het op kamertemperatuur ± 30 minuten rijzen.
4. Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model.
5. Vet de broodvorm in met pancoating en leg het deeg erin.
6. Laat het nu ± 45-60 minuten rijzen, opnieuw bedekt met folie.
7. Bak het brood in een voorverwarmde oven (210°C) gedurende ± 25 minuten.
8. Verlaag de temperatuur na 10 min naar 190 - 200°C.

Tip: Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (± 22°C) zijn en weeg alles goed af.

Rustiek meergranenbrood

Ingrediënten 

voor 1 brood van 500g

Materiaal

Werkwijze

1. Meng alle grondstoffen in een beslagkom of keukenrobot.
2. Kneed ongeveer 12 – 15 min  tot een soepel, stevig deeg.
3. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het op kamertemperatuur ± 30 minuten rijzen.
4. Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model.
5. Vet de broodvorm in met pancoating en leg het deeg erin.
6. Laat het nu ± 45-60 minuten rijzen, opnieuw bedekt met folie.
7. Bak het brood in een voorverwarmde oven (210°C) gedurende ± 25 minuten.
8. Verlaag de temperatuur na 10 min naar 190 - 200°C.

Tip: Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (± 22°C) zijn en weeg alles goed af.