Macarons de Paris

INGREDIËNTEN

Macarons
  • Meng 400g macaronmix met 80ml water (45-50°C) tot het deeg glad is.
  • Voeg kleurstof toe tot het de gewenst kleur heeft.
  • Spuit de macarons op de bakmat of op een bakplaat met bakpapier*. 
  • Tik de bakplaat even goed tegen het aanrecht zodat de luchtbelletjes verdwijnen.
  • Laat  +/- 5 minuten drogen tot bovenkant droog is. Het is belangrijk dat er een soort velletje op komt te liggen. Zo vorm je de voetjes van de macaron. 
  • Bak in de oven +/- 30 minuten op 130°C.
  • Na het bakken laten afkoelen op de bakplaat.

Vulling
  • Klop de boter romig en voeg er de bloemsuiker aan toe. 
  • Voeg de frambozen- of aardbeiencoulis toe naar smaak. 
  • Spuit de vulling tussen de macaronhelften met een spuitzak.
  • Bewaar de macarons in de koelkast. 

Serveertip: laat de macarons een kwartier op kamertemperatuur komen. Dan zijn ze het lekkerst. 

Bewaartip: de macarons kunnen max. een week bewaard worden in de koelkast.

*om de perfecte macarons te bekomen die allemaal gelijk zijn, maak je best gebruik van een bakmat voor macarons
Zonder bakmat kan het ook. Dan ga je als volgt te werk:

  • Vul nu een spuitzak met een middelgrote spuitmond en leg een bakplaat met bakpapier klaar.

  • Spuit het mengels in kleine rondjes. Oefen desnoods eerst even, het is belangrijk dat je echt rondjes spuit en geen kleine hoopjes vormt. Laat genoeg ruimte tussen de rondjes.

  • Als je het mengsel op de plaat hebt gespoten, tik je best met de bakplaat één keer goed op het aanrecht. Op deze manier zullen alle luchtbelletjes verdwijnen. 

Macarons
Laden
Laden