← Ga naar de pagina 'eetbare prints'

Hoe een eetbare frostysheet bevestigen?


Algemene tips

  1. Gebruik bij voorkeur suikerpasta, marsepein of botercrème als basis.
  2. Zorg dat de ondergrond zo egaal mogelijk en zonder reliëf is.
  3. Droog je handen, werkmateriaal en werkplaats goed af alvorens een print te gebruiken, knippen of te plaatsen.
  4. Bevestigen vlak voor het serveren:
    • Voorkom dat de kleuren in de print uitlopen.
    • De print zal na een tijdje op een vulling te hebben gelegen, gaan glanzen en samensmelten.

Bevestigen op botercrème/crème au beurre

  1. Smeer de taart in met een laagje botercrème.
  2. Laat de botercrème opstijven in de koelkast.
  3. Knip de print uit indien nodig en leg de print op de taart.
  4. Wrijf zachtjes van het midden naar buiten toe om luchtbellen te vermijden.
  5. Zorg ervoor dat de randjes van de print mooi tegen de botercrème zitten.Werk eventueel af met een randje in gespoten botercrème of slagroom. Dit mag aan de randjes de print raken.
  6. Plaats de taart nadien terug in de koelkast.

Bevestigen op chocoladeglazuur/ganache

  1. Overgiet je taart met chocoladeglazuur.
  2. Wacht tot de glazuur begint op te stijven.
  3. Leg jouw print op het chocoladeglazuur en wrijf voorzichtig van midden naar buiten om luchtbelletjes te vermijden
  4. Bewaar de taart in de koelkast.

Bevestigen op suikerpasta/rolfondant of marsepein

  1. Knip de print uit naar wens
  2. a. Maak de achterkant vochtig met bijvoorbeeld een penseel. (Dun laagje water)
    1. Leg een stukje keukenpapier over de print
    2. Wrijf van het midden naar buiten toe over de print (zodat er zich geen luchtbellen vormen
  3. b. Smeer het suikerpasta oppervlak in met water en leg de print hierop. Let erop dat het water niet voorbij de randen van je print komt. Het water laat een zichtbaar spoor op de suikerpasta.

Gebruik piping gel als alternatief voor water.

  1. Smeer met een penseel een dun laagje piping gel op de achterkant van de prin
  2. leg de print vervolgens op de taart.
  3. Gebruik een stukje keukenpapier, wrijf van het midden naar buiten toe over de print zodat de print de suikerpasta raakt en er geen luchtbellen vormen.

Bevestigen op glazuurversierde koekjes

  1. Versier de koekjes met het glazuur en laat het koekje volledig opstijven.
  2. Bevestig de print door een dun laagje glazuur op de achterkant van de frosty sheet te smeren
  3. Leg voorzichtig jouw knipsel op het koekje en laat daarna drogen

Bevestigen op cupcakes

  1. Leg je print pas last minute op de cupcakes om te vermijden dat het vocht van je frosting de suikerpasta en het printje aantast en de kleuren hierdoor uitlopen.

 Vocht vermijden

Komt er water/vocht in aanraking met de print dan krijg je vlekken op je print of loopt je tekening uit.

Bevestigen op slagroom,kaastaart of een andere ondergrond met veel vocht

  1. Gebruik bij voorkeur slagroom (min.40% vetgehalte) of slagroomstabilisator.
  2. Laat de taart na het insmeren opstijven in de koelkast. Leg de print pas kort voor het serveren op de taart.
  3. Strooi bij voorkeur een dun laagje bloemsuiker op de slagroom alvorens de print erop te leggen.
  4. Spuit zo laat mogelijk slagroom op de rand.
← Ga naar de pagina 'eetbare prints'
Laden
Laden