Top of the page

Recept broodknoedels

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 3 tot 4 oude pistolets
  • paneermeel
  • groentjes (pijpajuintjes, paprika, ajuin, look)
  • 200g melk naar keuze (halfvolle, soya, notmilk,…)
  • 4 eieren
  • kruiden naar wens (peper, zout, peterselie, paprika,… )
  • snijplank en broodmes en molenmes om het brood te versnijden en de groentjes
  • mengkomMaatbeker (voor de melk)
  • kookpot met water en snuifje zout

Werkwijze

  1. Versnipper het brood/ scheur het brood in kleine stukken stukken.
  2. 200g melk toevoegen en de broodstukken goed kneden tot een deeg.
  3. Voeg 4 eieren toe en meng het deeg opnieuw goed onder mekaar
  4. Snij de groentjes, de kruiden, ajuin en look fijn en draai ze onder het deeg met een lepel.
  5. Laat het deeg 45 minuten rusten in de ijskast
  6. Haal daarna het deeg eruit en voeg paneermeel toe als het deeg te nat aanvoelt. Het deeg zou moeten aanvoelen zoals gehakt. Koud, plakkerig maar niet doorweekt.
  7. Je draait vervolgens van het deeg balletjes en doopt deze opnieuw in een kommetje paneermeel.
  8. Kook het water. Wanneer je de knoedels erin doet, zet het water op een lichter vuur. Laat het water niet te hard koken. Door de beweging koken de balletjes stuk. 
  9. Bak de balletjes nog goudbruin in de pan en ze zijn klaar om te serveren.
 Lekker vegetarisch alternatief! Heb je het onder de knie, dan kan je beginnen experimenteren met andere kruiden, mogelijks fijngemalen noten toevoegen,…

Recept broodknoedels

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 3 tot 4 oude pistolets
  • paneermeel
  • groentjes (pijpajuintjes, paprika, ajuin, look)
  • 200g melk naar keuze (halfvolle, soya, notmilk,…)
  • 4 eieren
  • kruiden naar wens (peper, zout, peterselie, paprika,… )
  • snijplank en broodmes en molenmes om het brood te versnijden en de groentjes
  • mengkomMaatbeker (voor de melk)
  • kookpot met water en snuifje zout

Werkwijze

  1. Versnipper het brood/ scheur het brood in kleine stukken stukken.
  2. 200g melk toevoegen en de broodstukken goed kneden tot een deeg.
  3. Voeg 4 eieren toe en meng het deeg opnieuw goed onder mekaar
  4. Snij de groentjes, de kruiden, ajuin en look fijn en draai ze onder het deeg met een lepel.
  5. Laat het deeg 45 minuten rusten in de ijskast
  6. Haal daarna het deeg eruit en voeg paneermeel toe als het deeg te nat aanvoelt. Het deeg zou moeten aanvoelen zoals gehakt. Koud, plakkerig maar niet doorweekt.
  7. Je draait vervolgens van het deeg balletjes en doopt deze opnieuw in een kommetje paneermeel.
  8. Kook het water. Wanneer je de knoedels erin doet, zet het water op een lichter vuur. Laat het water niet te hard koken. Door de beweging koken de balletjes stuk. 
  9. Bak de balletjes nog goudbruin in de pan en ze zijn klaar om te serveren.
 Lekker vegetarisch alternatief! Heb je het onder de knie, dan kan je beginnen experimenteren met andere kruiden, mogelijks fijngemalen noten toevoegen,…