Recept broodknoedels
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 3 tot 4 oude pistolets
- paneermeel
- groentjes (pijpajuintjes, paprika, ajuin, look)
- 200g melk naar keuze (halfvolle, soya, notmilk,…)
- 4 eieren
- kruiden naar wens (peper, zout, peterselie, paprika,… )
- snijplank en broodmes en molenmes om het brood te versnijden en de groentjes
- mengkomMaatbeker (voor de melk)
- kookpot met water en snuifje zout
Werkwijze
- Versnipper het brood/ scheur het brood in kleine stukken stukken.
- 200g melk toevoegen en de broodstukken goed kneden tot een deeg.
- Voeg 4 eieren toe en meng het deeg opnieuw goed onder mekaar
- Snij de groentjes, de kruiden, ajuin en look fijn en draai ze onder het deeg met een lepel.
- Laat het deeg 45 minuten rusten in de ijskast
- Haal daarna het deeg eruit en voeg paneermeel toe als het deeg te nat aanvoelt. Het deeg zou moeten aanvoelen zoals gehakt. Koud, plakkerig maar niet doorweekt.
- Je draait vervolgens van het deeg balletjes en doopt deze opnieuw in een kommetje paneermeel.
- Kook het water. Wanneer je de knoedels erin doet, zet het water op een lichter vuur. Laat het water niet te hard koken. Door de beweging koken de balletjes stuk.
- Bak de balletjes nog goudbruin in de pan en ze zijn klaar om te serveren.
Recept broodknoedels
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 3 tot 4 oude pistolets
- paneermeel
- groentjes (pijpajuintjes, paprika, ajuin, look)
- 200g melk naar keuze (halfvolle, soya, notmilk,…)
- 4 eieren
- kruiden naar wens (peper, zout, peterselie, paprika,… )
- snijplank en broodmes en molenmes om het brood te versnijden en de groentjes
- mengkomMaatbeker (voor de melk)
- kookpot met water en snuifje zout
Werkwijze
- Versnipper het brood/ scheur het brood in kleine stukken stukken.
- 200g melk toevoegen en de broodstukken goed kneden tot een deeg.
- Voeg 4 eieren toe en meng het deeg opnieuw goed onder mekaar
- Snij de groentjes, de kruiden, ajuin en look fijn en draai ze onder het deeg met een lepel.
- Laat het deeg 45 minuten rusten in de ijskast
- Haal daarna het deeg eruit en voeg paneermeel toe als het deeg te nat aanvoelt. Het deeg zou moeten aanvoelen zoals gehakt. Koud, plakkerig maar niet doorweekt.
- Je draait vervolgens van het deeg balletjes en doopt deze opnieuw in een kommetje paneermeel.
- Kook het water. Wanneer je de knoedels erin doet, zet het water op een lichter vuur. Laat het water niet te hard koken. Door de beweging koken de balletjes stuk.
- Bak de balletjes nog goudbruin in de pan en ze zijn klaar om te serveren.