Zelf brood maken met onze broodbloem - handige tips
Ingrediënten (brood van 800g)
- 500g bloem naar keuze (je kan ook verschillende soorten mengen)
- 5g droge gist
- 8g zout
- 280ml water
- 10g broodverbeteraar (voor extra malsheid) OF 10g vetstof

Instructies broodmachine
Weeg alle grondstoffen goed af.
Doe eerst het water (op kamertemperatuur 22°C) en het zout in de kuip van de broodmachine.
Voeg daarna de bloem, de broodverbeteraar/vetstof en tenslotte de gist toe.
Start een programma van ca.2 à 4 uur.
Instructies traditionele oven
Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (22°C) zijn en weeg alles goed af.
Doe alle grondstoffen in een beslagkom of deegkneedtoestel.
Kneed krachtig met de hand (15 à 20 min.) of met de deegkneder tot een soepel, stevig deeg.
Dek het deeg bij voorkeur af met huishoudfolie en laat het op een warme plek (30°C) ca. 35 minuten rijzen.
Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model. Laat het nu ca. 60 minuten rijzen, opnieuw bedekt met huishoudfolie.
Bak het brood in een voorverwarmde oven gedurende ca. 35 minuten bij 210°C.