Brood bakken met broodbloem

Zelf brood maken met onze broodbloem - handige tips


Ingrediënten (brood van 800g)

Instructies broodmachine

  1. Weeg alle grondstoffen goed af.

  2. Doe eerst het water (op kamertemperatuur 22°C) en het zout in de kuip van de broodmachine.

  3. Voeg daarna de bloem, de broodverbeteraar/vetstof en tenslotte de gist toe.

  4. Start een programma van ca.2 à 4 uur.


Instructies traditionele oven

  1. Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (22°C) zijn en weeg alles goed af.
  2. Doe alle grondstoffen in een beslagkom of deegkneedtoestel.
  3. Kneed krachtig met de hand (15 à 20 min.) of met de deegkneder tot een soepel, stevig deeg.
  4. Dek het deeg bij voorkeur af met huishoudfolie en laat het op een warme plek (30°C) ca. 35 minuten rijzen.
  5. Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model. Laat het nu ca. 60 minuten rijzen, opnieuw bedekt met huishoudfolie.
  6. Bak het brood in een voorverwarmde oven gedurende ca. 35 minuten bij 210°C.

Brood bakken met broodbloem

Zelf brood maken met onze broodbloem - handige tips


Ingrediënten (brood van 800g)

Instructies broodmachine

  1. Weeg alle grondstoffen goed af.

  2. Doe eerst het water (op kamertemperatuur 22°C) en het zout in de kuip van de broodmachine.

  3. Voeg daarna de bloem, de broodverbeteraar/vetstof en tenslotte de gist toe.

  4. Start een programma van ca.2 à 4 uur.


Instructies traditionele oven

  1. Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (22°C) zijn en weeg alles goed af.
  2. Doe alle grondstoffen in een beslagkom of deegkneedtoestel.
  3. Kneed krachtig met de hand (15 à 20 min.) of met de deegkneder tot een soepel, stevig deeg.
  4. Dek het deeg bij voorkeur af met huishoudfolie en laat het op een warme plek (30°C) ca. 35 minuten rijzen.
  5. Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model. Laat het nu ca. 60 minuten rijzen, opnieuw bedekt met huishoudfolie.
  6. Bak het brood in een voorverwarmde oven gedurende ca. 35 minuten bij 210°C.