Top of the page

Pannenkoeken speculaas-appel

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Meng de pannenkoekenmix, de melk en speculaas crumble tot een beslag 
  2. Schil de appel en snij in schijfjes, verwijder het klokkenhuis door middel van een leuke uitsteker.
  3. Verwarm de boter in de koekenpan en laat 3 schijfjes appel even langs beide zijden bakken. 
  4. Schep met een soeplepel het beslag in de pan en over de appelschijfjes, draai met de pan zodat het beslag de ganse bodem bedekt. 
  5. Wanneer één zijde goudbruin gebakken is laat je de pannenkoek op een deksel van een kookpot glijden. 
  6. Draai de pan op het deksel en keer de pannenkoek zo weer in de pan zodat de andere zijde ook goudbruin kan bakken.
Tip: werk af met poedersuiker, honing of kandijstroop. Met een bolletje roomijs heb je een ware lekkernij.

Pannenkoeken speculaas-appel

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Meng de pannenkoekenmix, de melk en speculaas crumble tot een beslag 
  2. Schil de appel en snij in schijfjes, verwijder het klokkenhuis door middel van een leuke uitsteker.
  3. Verwarm de boter in de koekenpan en laat 3 schijfjes appel even langs beide zijden bakken. 
  4. Schep met een soeplepel het beslag in de pan en over de appelschijfjes, draai met de pan zodat het beslag de ganse bodem bedekt. 
  5. Wanneer één zijde goudbruin gebakken is laat je de pannenkoek op een deksel van een kookpot glijden. 
  6. Draai de pan op het deksel en keer de pannenkoek zo weer in de pan zodat de andere zijde ook goudbruin kan bakken.
Tip: werk af met poedersuiker, honing of kandijstroop. Met een bolletje roomijs heb je een ware lekkernij.