Madeleines met Ruby chocolade
BENODIGDHEDEN
- 400g cakemix Cook&Bake
- 200g zachte boter
- 4 eieren
- 8g vanillesuiker Cook&Bake
- Ruby smeltchocolade
- Strooisuiker
- Madeleine bakvorm
BEREIDING
- Laat de boter smelten en voeg de andere ingrediënten toe.
- Meng tot een glad beslag.
- Vet de vormpjes in met boter.
- Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag (met lepel of spuitzak). Doe niet teveel beslag erin want dan loopt het over.
- Bak ze goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 12 minuten (of wanneer ze veerkrachtig aanvoelen).
- De madeleines zijn klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.
- Laat de madeleines goed afkoelen op een rooster.
- Laat de Ruby chocolade callets au bain marie smelten.
- Dompel je afgekoelde madeleines naar wens in de Ruby chocolade. Wij deden het schuin om een mooier effect te krijgen.
- Strooi er indien gewenst nog strooisuiker over om het geheel af te maken.
Bewaartip: Bewaar de rest van de madeleines in een afgesloten koekjestrommel.
