Broodpudding
Ingrediënten (4 personen)
- 4 appels, geschild in dunne plakjes
- 6 sneetjes oud brood
- 75g bosbessen
- 100g abrikozenpulp
- 1,5 ei
- 3 eiwitten
- 500ml melk
- 63ml honing
- 25g suiker
- 0,5 zakje vanillesuiker
Werkwijze
- Verwarm de oven op 160°C. Schil de appels en snij ze in dunne partjes, snij de korst van het brood en snij de sneetje diagonaal doormidden.
- Laat de appelpartjes met esdoornsiroop afgedekt garen voor 5 minuten (ze moeten zacht zijn, maar hun vorm behouden).
- Bestrijk het brood met abrikozenpulp en schik de helft ervan dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal.
- Schrik de helft van de appelschijfjes op het brood en bestrooi met de helft van de bosbessen. Herhaal met de resterende sneetjes, appels en bosbessen.
- Klop de eieren los met de eiwitten, melk, suiker en vanillesuiker. Giet over het brood en laat 15 minuten trekken.
- Zet 45 à 50 minuten in de oven, tot de pudding stevig is en goudbruin. Wordt de bovenkant bruin, dek dan de schaal af met aluminiumfolie.
- Serveer warm, bestrooi met poedersuiker en leg er een bolletjes ijs bij.
Broodpudding
Ingrediënten (4 personen)
- 4 appels, geschild in dunne plakjes
- 6 sneetjes oud brood
- 75g bosbessen
- 100g abrikozenpulp
- 1,5 ei
- 3 eiwitten
- 500ml melk
- 63ml honing
- 25g suiker
- 0,5 zakje vanillesuiker
Werkwijze
- Verwarm de oven op 160°C. Schil de appels en snij ze in dunne partjes, snij de korst van het brood en snij de sneetje diagonaal doormidden.
- Laat de appelpartjes met esdoornsiroop afgedekt garen voor 5 minuten (ze moeten zacht zijn, maar hun vorm behouden).
- Bestrijk het brood met abrikozenpulp en schik de helft ervan dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal.
- Schrik de helft van de appelschijfjes op het brood en bestrooi met de helft van de bosbessen. Herhaal met de resterende sneetjes, appels en bosbessen.
- Klop de eieren los met de eiwitten, melk, suiker en vanillesuiker. Giet over het brood en laat 15 minuten trekken.
- Zet 45 à 50 minuten in de oven, tot de pudding stevig is en goudbruin. Wordt de bovenkant bruin, dek dan de schaal af met aluminiumfolie.
- Serveer warm, bestrooi met poedersuiker en leg er een bolletjes ijs bij.