Top of the page

Broodpudding

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 appels, geschild in dunne plakjes
  • 6 sneetjes oud brood
  • 75g bosbessen
  • 100g abrikozenpulp
  • 1,5 ei
  • 3 eiwitten
  • 500ml melk
  • 63ml honing
  • 25g suiker
  • 0,5 zakje vanillesuiker

Werkwijze

  1. Verwarm de oven op 160°C. Schil de appels en snij ze in dunne partjes, snij de korst van het brood en snij de sneetje diagonaal doormidden.
  2. Laat de appelpartjes met esdoornsiroop afgedekt garen voor 5 minuten (ze moeten zacht zijn, maar hun vorm behouden).
  3. Bestrijk het brood met abrikozenpulp en schik de helft ervan dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal.
  4. Schrik de helft van de appelschijfjes op het brood en bestrooi met de helft van de bosbessen. Herhaal met de resterende sneetjes, appels en bosbessen.
  5. Klop de eieren los met de eiwitten, melk, suiker en vanillesuiker. Giet over het brood en laat 15 minuten trekken.
  6. Zet 45 à 50 minuten in de oven, tot de pudding stevig is en goudbruin. Wordt de bovenkant bruin, dek dan de schaal af met aluminiumfolie.
  7. Serveer warm, bestrooi met poedersuiker en leg er een bolletjes ijs bij.

Broodpudding

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 appels, geschild in dunne plakjes
  • 6 sneetjes oud brood
  • 75g bosbessen
  • 100g abrikozenpulp
  • 1,5 ei
  • 3 eiwitten
  • 500ml melk
  • 63ml honing
  • 25g suiker
  • 0,5 zakje vanillesuiker

Werkwijze

  1. Verwarm de oven op 160°C. Schil de appels en snij ze in dunne partjes, snij de korst van het brood en snij de sneetje diagonaal doormidden.
  2. Laat de appelpartjes met esdoornsiroop afgedekt garen voor 5 minuten (ze moeten zacht zijn, maar hun vorm behouden).
  3. Bestrijk het brood met abrikozenpulp en schik de helft ervan dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal.
  4. Schrik de helft van de appelschijfjes op het brood en bestrooi met de helft van de bosbessen. Herhaal met de resterende sneetjes, appels en bosbessen.
  5. Klop de eieren los met de eiwitten, melk, suiker en vanillesuiker. Giet over het brood en laat 15 minuten trekken.
  6. Zet 45 à 50 minuten in de oven, tot de pudding stevig is en goudbruin. Wordt de bovenkant bruin, dek dan de schaal af met aluminiumfolie.
  7. Serveer warm, bestrooi met poedersuiker en leg er een bolletjes ijs bij.