CALLETS RUBY RB1 CALLEBAUT 2,5KG

Art nr. 42936

Image titleGratis levering vanaf €45


Callets ruby RB1 - Callebaut Breng een unieke smaaksensatie met een geheel nieuwe chocoladesmaak en kleur. Laat je verleiden door de roze kleur. Ga helemaal op in de intense fruitigheid en frisse, zure accenten. Ruby RB1 chocolade is een puur product van de cacaoboon en bevat geen toegevoegde
Geen voorraad Beperkte voorraad Op voorraad
Prijs
€ 35,74
incl. BTW
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Omschrijving

Callets ruby RB1 - Callebaut


Breng een unieke smaaksensatie met een geheel nieuwe chocoladesmaak en kleur.
Laat je verleiden door de roze kleur. Ga helemaal op in de intense fruitigheid en frisse, zure accenten. Ruby RB1 chocolade is een puur product van de cacaoboon en bevat geen toegevoegde kleurstoffen of fruitaroma’s.

De unieke smaak en kleur nodigen je uit om unieke combinaties te proberen en nieuwe creaties te maken voor chocolaterie, patisserie en desserts.

Dankzij zijn veelzijdige vloeibaarheid is Ruby RB1 perfect voor uiteenlopende toepassingen, variërend van mouleren en omhullen tot het op smaak brengen van mousses en meer.

Wanneer moet je chocolade tempereren?

Als je chocolade een mooie satijnglans en een harde beet moet hebben, moet je de callets zeker op de correcte wijze tempereren. Dit is bijvoorbeeld nodig bij het mouleren van holfiguren, om pralines te maken, om cakes of taarten te omhullen, …

Als je chocolade als smaakelement toevoegt aan gerechten (bijvoorbeeld bij chocomousse) dan volstaat het om gewoon te smelten zonder te tempereren.

Hoe chocolade laten smelten of tempereren om de perfecte glans te krijgen?

Wil je de perfecte glans op je chocolade? Dan is het belangrijk om een aantal richtlijnen zeker te volgen.

Want als je chocolade gewoon laat smelten (bijvoorbeeld au bain-marie) tussen 40°C en 45°C en je hem daarna laat afkoelen tot de gepaste werktemperatuur, zal het afgewerkt product niet glanzen.

Daarom zijn volgende basisprincipes heel belangrijk: tijd, temperatuur en beweging.

Volg onze instructies voor perfect glanzende chocolade:

  • Giet een kleine hoeveelheid callets in een plastic of glazen kom.
  • Plaats de kom in de microgolfoven en smelt de chocolade callets op 800-1.000 Watt.
  • Haal de chocolade callets om de 15 tot 20 seconden uit de microlgolfoven en roer goed om. Zo zorg je dat de warmte gelijk wordt verdeeld en voorkom je dat de chocolade callets verbranden.
  • Herhaal dit tot de chocolade bijna volledig is gesmolten. Er moeten nog wat kleine stukjes callets zichtbaar zijn in de kom.
  • Haal de kom uit de microgolfoven en roer de chocolade goed tot alle stukjes verdwenen zijn. Je zal merken dat de chocolade nu zacht en iets dikker is. Dat betekent dat hij correct werd getempereerd en klaar is voor gebruik.

Bovenstaande werkwijze is dezelfde voor alle smaken chocolade callets.


    Laden
    Laden