Waldkornbrood

Ingrediënten

voor 1 brood van 500 g en 4 kleine tafelbroodjes:



Materialen

Werkwijze

  1. Doe alle grondstoffen in een beslagkom of deegkneedtoestel.

  2.  Kneed ongeveer 12 – 15 min  tot een soepel, stevig deeg.

  3.  Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het op kamertemperatuur ca. 40 minuten rijzen.

  4. Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model.

  5. Laat het nu ca. 40-50 minuten rijzen, opnieuw bedekt met huishoudfolie.

  6. Bak het brood in een voorverwarmde oven (220°C) gedurende ca. 25 minuten (500 g) of 12 min voor de tafelbroodjes.

  7. Verlaag de temperatuur na 10 min naar 200°C.

      Tip: Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (±22°C) zijn en weeg alles goed af.



Chargement en cours
Chargement en cours