Top of the page

Zelf pistolets bakken

sandwiches

Aan de slag met pistolets

Tips & tricks om zelf verse pistolets te bakken.
Zondagbrunch, bezoek of lekker ontbijt op bed? Sla de handen uit de mouwen en bak je eigen pistolets!

Met goed materiaal kom je al een heel eind!

Vind hier alle benodigdheden voor het bakken van pistolets!

Tips & tricks voor jouw knapperige pistolets

Wil jij de knapperigste pistolets in huis maken? Volg dan goed het recept en deze extra tips!


  1. Gebruik bloem met een hoog eiwitgehalte.

  2. Gebruik lauw water of water op kamertemperatuur. Zo gaat de gist sneller werken en krijg je een beter rijsproces. Gebruik je te koud water, dan heeft de gist tijd nodig om te ontwaken en zal je langer moeten kneden. Gebruik je warm water, dan gaat de gist te snel werken waardoor je brood zal invallen.

  3. De pistolets worden knapperig langs buiten en zacht lang binnen als je ze besprenkeld met lauw water voordat ze de oven ingaan. Zet ook een kommetje met water in de oven tijdens het bakken.

  4. Wil je jouw pistolets insnijden? Doe dit dan vlak voor ze de oven ingaan. 

  5. De perfecte tijgerprint krijg je door de tijgermix: meng griesmeel en water zodat het een dik smeerbaar papje wordt. Bestrijk de mix net na de opmaak van de pistolets zodat het mee kan rijzen. Tijdens het bakken zal de mix verkorsten tot een bruine tijger structuur.

  6. Pistolets invriezen? Dat kan, vries ze in wanneer ze gedeeltelijk gebakken zijn.


In tegenstelling tot de sandwich komen pistolets voor in meer vormen en smaken. Ontdek onze verschillende soorten bloem en afwerking voor het maken van jouw pistolets.

Maak van je ontbijt, brunch of lunch een feest en voorzie je bezoek van een zoete zonde.

Dat heb je goed gezien! Je kan met dezelfde bloem zowel pistolets als stokbrood maken.

Het grote verschil tussen deze recepten zit in de vorm. Voor een stokbrood zal je een stokbroodvorm nodig hebben. Voor pistolets draai je zelf de bollen, en heb je geen bakplaat nodig.  

Staat de oven nog aan?

Bak snel een brood nu de oven nog warm staat. Start met bloem of maak het jezelf gemakkelijk met onze all-in broodmixen 

Zelf pistolets bakken

sandwiches

Aan de slag met pistolets

Tips & tricks om zelf verse pistolets te bakken.
Zondagbrunch, bezoek of lekker ontbijt op bed? Sla de handen uit de mouwen en bak je eigen pistolets!

Met goed materiaal kom je al een heel eind!

Vind hier alle benodigdheden voor het bakken van pistolets!

Tips & tricks voor jouw knapperige pistolets

Wil jij de knapperigste pistolets in huis maken? Volg dan goed het recept en deze extra tips!


  1. Gebruik bloem met een hoog eiwitgehalte.

  2. Gebruik lauw water of water op kamertemperatuur. Zo gaat de gist sneller werken en krijg je een beter rijsproces. Gebruik je te koud water, dan heeft de gist tijd nodig om te ontwaken en zal je langer moeten kneden. Gebruik je warm water, dan gaat de gist te snel werken waardoor je brood zal invallen.

  3. De pistolets worden knapperig langs buiten en zacht lang binnen als je ze besprenkeld met lauw water voordat ze de oven ingaan. Zet ook een kommetje met water in de oven tijdens het bakken.

  4. Wil je jouw pistolets insnijden? Doe dit dan vlak voor ze de oven ingaan. 

  5. De perfecte tijgerprint krijg je door de tijgermix: meng griesmeel en water zodat het een dik smeerbaar papje wordt. Bestrijk de mix net na de opmaak van de pistolets zodat het mee kan rijzen. Tijdens het bakken zal de mix verkorsten tot een bruine tijger structuur.

  6. Pistolets invriezen? Dat kan, vries ze in wanneer ze gedeeltelijk gebakken zijn.


In tegenstelling tot de sandwich komen pistolets voor in meer vormen en smaken. Ontdek onze verschillende soorten bloem en afwerking voor het maken van jouw pistolets.

Maak van je ontbijt, brunch of lunch een feest en voorzie je bezoek van een zoete zonde.

Dat heb je goed gezien! Je kan met dezelfde bloem zowel pistolets als stokbrood maken.

Het grote verschil tussen deze recepten zit in de vorm. Voor een stokbrood zal je een stokbroodvorm nodig hebben. Voor pistolets draai je zelf de bollen, en heb je geen bakplaat nodig.  

Staat de oven nog aan?

Bak snel een brood nu de oven nog warm staat. Start met bloem of maak het jezelf gemakkelijk met onze all-in broodmixen