Top of the page

Pistolets

Werkwijze

  1. Kneed het deeg 10 à 15 minuten met een keukenrobot.
  2. Laat het deeg 15 minuten rusten.
  3. Neem daarna de weegschaal en verdeel je deeg in stukken van 70g.
  4. Bol het deeg voorzichtig op zodat deze lichtjes rond staat.
  5. Laat opnieuw 15 minuten rijzen.
  6. Bol het deeg opnieuw.
  7. Laat het deeg vervolgens 45 à 60 minuten rijzen onder een vochtige deegrijsdoek, huishoudfolie of op een warme plaats.
  8. De gerezen bolletjes mogen nu de oven in en mag je afbakken in een voorverwarmde oven op 230°C gedurende 20 à 22 minuten.
  9. Laat de laatste paar minuten de oven op een kiertje staan zodat het vocht weg kan.

Pistolets

Werkwijze

  1. Kneed het deeg 10 à 15 minuten met een keukenrobot.
  2. Laat het deeg 15 minuten rusten.
  3. Neem daarna de weegschaal en verdeel je deeg in stukken van 70g.
  4. Bol het deeg voorzichtig op zodat deze lichtjes rond staat.
  5. Laat opnieuw 15 minuten rijzen.
  6. Bol het deeg opnieuw.
  7. Laat het deeg vervolgens 45 à 60 minuten rijzen onder een vochtige deegrijsdoek, huishoudfolie of op een warme plaats.
  8. De gerezen bolletjes mogen nu de oven in en mag je afbakken in een voorverwarmde oven op 230°C gedurende 20 à 22 minuten.
  9. Laat de laatste paar minuten de oven op een kiertje staan zodat het vocht weg kan.