Vlindercake
Ingrediënten
- 400g mix voor cake Cook & Bake
- 4 eieren
- 10g vanillinesuiker
- 20g boter
- 50g amandelmeel
- 250g mascarpone
- 70g room (minstens 35%)
- 1el kristalsuiker
- 50ml melk
- eetbare rode kleurstof
- bloem-/ siersuiker (optioneel)
Benodigdheden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180° onder/boven warmte
- Smeer met een borsteltje de bakvorm goed in en bestuif met bloem.
- Bereid het cakebeslag zoals beschreven op de verpakking.
- Voeg het amandelpoeder, 125g mascarpone en melk toe en mix kort tot alles goed is opgenomen.
- Doe de helft van het beslag in een andere kom en roer 1 à 2 druppels van de rode kleurstof goed onder.
- Schep om en om met een ijsschep het beslag in het midden van de bakvorm.
- Tik even tegen het aanrecht om het beslag te egaliseren.
- Bak ± 35 minuten op 180°.
- Laat de cake een 10-tal minuten afkoelen in de bakvorm alvorens te ontvormen.
- Doe 70ml room, 125g mascarpon en 1 eetlepel suiker in een kom en mix even tot er geen klontertjes meer zijn.
- Voeg 1 of meerdere (naargelang de gewenste diepe kleur) druppels kleurstof toe en mix dan het roommengsel tot de gewenste dikte.
- Als de cake compleet koud is kan je met de mascarponeroom de vlinder decoreren naar believen.
Deze producten zijn verkrijgbaar bij Cook & Bake.
Product set carousel
Vlindercake
Ingrediënten
- 4 eieren
- 10g vanillinesuiker
- 20g boter
- 50g amandelmeel
- 250g mascarpone
- 70g room (minstens 35%)
- 1el kristalsuiker
- 50ml melk
- bloem-/ siersuiker (optioneel)
Benodigdheden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180°C onder/boven warmte.
- Smeer met een borsteltje de bakvorm goed in en bestuif met bloem.
- Bereid het cakebeslag zoals beschreven op de verpakking.
- Voeg het amandelpoeder, 125g mascarpone en melk toe. Mix kort tot alles goed is opgenomen.
- Doe de helft van het beslag in een andere kom en roer 1 à 2 druppels van de rode kleurstof goed onder.
- Schep om en om het beslag in het midden van de bakvorm.
- Tik even tegen het aanrecht om het beslag te egaliseren.
- Bak ± 35 minuten op 180°C.
- Laat de cake een 10-tal minuten afkoelen in de bakvorm alvorens te ontvormen.
- Doe 70ml room, 125g mascarpon en 1 eetlepel suiker in een kom en mix even tot er geen klontertjes meer zijn.
- Voeg 1 of meerdere (naargelang de gewenste diepe kleur) druppels kleurstof toe en mix dan het roommengsel tot de gewenste dikte.
- Als de cake compleet koud is kan je met de mascarponeroom de vlinder decoreren naar believen.
Tip
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Voeg poedersuiker toe aan de mascarponeroom indien gewenst.
Deze producten zijn verkrijgbaar bij Cook & Bake.
Product set carousel