Top of the page

Vlindercake

Ingrediënten

recept vlindercake

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180° onder/boven warmte
  2. Smeer met een borsteltje de bakvorm goed in en bestuif met bloem.
  3. Bereid het cakebeslag zoals beschreven op de verpakking.
  4. Voeg het amandelpoeder, 125g mascarpone en melk toe en mix kort tot alles goed is opgenomen.
  5. Doe de helft van het beslag in een andere kom en roer 1 à 2 druppels van de rode kleurstof goed onder.
  6. Schep om en om met een ijsschep het beslag in het midden van de bakvorm. 
  7. Tik even tegen het aanrecht om het beslag te egaliseren.
  8. Bak ± 35 minuten op 180°.
  9. Laat de cake een 10-tal minuten afkoelen in de bakvorm alvorens te ontvormen.
  10. Doe 70ml room, 125g mascarpon en 1 eetlepel suiker in een kom en mix even tot er geen klontertjes meer zijn.
  11. Voeg 1 of meerdere (naargelang de gewenste diepe kleur) druppels kleurstof toe en mix dan het roommengsel tot de gewenste dikte.
  12. Als de cake compleet koud is kan je met de mascarponeroom de vlinder decoreren naar believen.
Deze producten zijn verkrijgbaar bij Cook & Bake. 

Vlindercake

Recept vlindercake

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180°C onder/boven warmte.
  2. Smeer met een borsteltje de bakvorm goed in en bestuif met bloem.
  3. Bereid het cakebeslag zoals beschreven op de verpakking.
  4. Voeg het amandelpoeder, 125g mascarpone en melk toe. Mix kort tot alles goed is opgenomen.
  5. Doe de helft van het beslag in een andere kom en roer 1 à 2 druppels van de rode kleurstof goed onder.
  6. Schep om en om het beslag in het midden van de bakvorm. 
  7. Tik even tegen het aanrecht om het beslag te egaliseren.
  8. Bak ± 35 minuten op 180°C.
  9. Laat de cake een 10-tal minuten afkoelen in de bakvorm alvorens te ontvormen.
  10. Doe 70ml room, 125g mascarpon en 1 eetlepel suiker in een kom en mix even tot er geen klontertjes meer zijn.
  11. Voeg 1 of meerdere (naargelang de gewenste diepe kleur) druppels kleurstof toe en mix dan het roommengsel tot de gewenste dikte.
  12. Als de cake compleet koud is kan je met de mascarponeroom de vlinder decoreren naar believen.
Tip
  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  •  Voeg poedersuiker toe aan de mascarponeroom indien gewenst.
Deze producten zijn verkrijgbaar bij Cook & Bake.