Gevulde speculaas met amandelspijs
Ingrediënten
Speculaas:- 300g speculaasmix Cook & Bake
- 35g melk
- 50g zachte boter
- 150g amandelmeel
- 150g fijne kristalsuiker
- ½ ei (klop eerst het ei op en verdeel het daarna)
- citroenrasp van ¼ citroen (optioneel)
Materiaal
Werkwijze
Meng de ingrediënten (boter slechts een weinig mals maken) tot een glad deeg.
- Laat het deeg (in huishoudfolie) 15 à 30 minuten rusten in de koelkast.
- Na deze rusttijd het deeg kort kneden.
Rol het deeg met een deegrol gelijkmatig (7mm à 10mm dikte) uit op een werkblad lichtjes bestrooid met bloem.
Verdeel vervolgens het speculaasdeeg in 2 gelijke delen.
Spray de bodem in met bakspray.
Leg een bodem van speculaasdeeg in je ronde bakvorm.
Verspreid daarover je uitgerolde amandelspijs.
Dek de amandelspijs af met een nieuwe laag speculaasdeeg.
Strooi wat geschaafde amandelen op je gebak en doe er eventueel wat eimengsel over (voor de soepelheid).
Bak je gevulde speculaas in een oven op ‘warme lucht’ op 170°C gedurende 45 min.
Amandelspijs:
Lees hier het recept voor amandelspijs.
Gevulde speculaas met amandelspijs
Ingrediënten
Speculaas:- 300g speculaasmix Cook & Bake
- 35g melk
- 50g zachte boter
- 150g amandelmeel
- 150g fijne kristalsuiker
- ½ ei (klop eerst het ei op en verdeel het daarna)
- citroenrasp van ¼ citroen (optioneel)
Materiaal
Werkwijze
Meng de ingrediënten (boter slechts een weinig mals maken) tot een glad deeg.
- Laat het deeg (in huishoudfolie) 15 à 30 minuten rusten in de koelkast.
- Na deze rusttijd het deeg kort kneden.
Rol het deeg met een deegrol gelijkmatig (7mm à 10mm dikte) uit op een werkblad lichtjes bestrooid met bloem.
Verdeel vervolgens het speculaasdeeg in 2 gelijke delen.
Spray de bodem in met bakspray.
Leg een bodem van speculaasdeeg in je ronde bakvorm.
Verspreid daarover je uitgerolde amandelspijs.
Dek de amandelspijs af met een nieuwe laag speculaasdeeg.
Strooi wat geschaafde amandelen op je gebak en doe er eventueel wat eimengsel over (voor de soepelheid).
Bak je gevulde speculaas in een oven op ‘warme lucht’ op 170°C gedurende 45 min.
Amandelspijs:
Lees hier het recept voor amandelspijs.