Top of the page

Gevulde speculaas met amandelspijs

Ingrediënten

Speculaas:Amandelspijs (300g):Afwerking:

Materiaal

Werkwijze

  1. Meng de ingrediënten (boter slechts een weinig mals maken) tot een glad deeg.

  2. Laat het deeg (in huishoudfolie) 15 à 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Na deze rusttijd het deeg kort kneden.
  4. Rol het deeg met een deegrol gelijkmatig (7mm à 10mm dikte) uit op een werkblad lichtjes bestrooid met bloem.

  5. Verdeel vervolgens het speculaasdeeg in 2 gelijke delen. 

  6. Spray de bodem in met bakspray.

  7. Leg een bodem van speculaasdeeg in je ronde bakvorm.

  8. Verspreid daarover je uitgerolde amandelspijs.

  9. Dek de amandelspijs af met een nieuwe laag speculaasdeeg.

  10. Strooi wat geschaafde amandelen op je gebak en doe er eventueel wat eimengsel over (voor de soepelheid).

  11. Bak je gevulde speculaas in een oven op ‘warme lucht’ op 170°C gedurende 45 min.

Tip: Deeg te korrelig of te droog? Voeg dan een ei toe aan het speculaasdeeg.

Amandelspijs:
Lees hier het recept voor amandelspijs.

Gevulde speculaas met amandelspijs

Ingrediënten

Speculaas:Amandelspijs (300g):Afwerking:

Materiaal

Werkwijze

  1. Meng de ingrediënten (boter slechts een weinig mals maken) tot een glad deeg.

  2. Laat het deeg (in huishoudfolie) 15 à 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Na deze rusttijd het deeg kort kneden.
  4. Rol het deeg met een deegrol gelijkmatig (7mm à 10mm dikte) uit op een werkblad lichtjes bestrooid met bloem.

  5. Verdeel vervolgens het speculaasdeeg in 2 gelijke delen. 

  6. Spray de bodem in met bakspray.

  7. Leg een bodem van speculaasdeeg in je ronde bakvorm.

  8. Verspreid daarover je uitgerolde amandelspijs.

  9. Dek de amandelspijs af met een nieuwe laag speculaasdeeg.

  10. Strooi wat geschaafde amandelen op je gebak en doe er eventueel wat eimengsel over (voor de soepelheid).

  11. Bak je gevulde speculaas in een oven op ‘warme lucht’ op 170°C gedurende 45 min.

Tip: Deeg te korrelig of te droog? Voeg dan een ei toe aan het speculaasdeeg.

Amandelspijs:
Lees hier het recept voor amandelspijs.