Top of the page

Rozijnen bolletjes

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Doe de bloem en de lauwe melk in de keukenmachine en kneed 8 minuten op stand 1, daarna nog eens 2 minuten op stand 2. 
  2. Neem een klein bolletje deeg en controleer of je er een doorzichtig vliesje kan van trekken. Kneed indien nodig het deeg nog even langer.
  3. Bol het deeg op en laat 30 minuten rijzen in een met folie afgedekte kom. 
  4. Druk alle lucht uit het gerezen deeg en voeg de geweekte, droge rozijntjes met de hand onder het deeg.
  5. Maak bolletjes van ± 60g en plaats op de bakplaat die bedekt is met bakpapier of gebruik een bakmatje.
  6. Dek af en laat nog 40 tot 60 minuten rijzen.
  7. Bestrijk de bolletjes met het losgeklopt ei.
  8. Bak 15 tot 20 minuten af in een voorverwarmde oven op 190°C.
Geniet!

Tip: Week de rozijnen een dag op voorhand in warm water, ongeveer 10 minuten en laat goed drogen.

Rozijnen bolletjes

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Doe de bloem en de lauwe melk in de keukenmachine en kneed 8 minuten op stand 1, daarna nog eens 2 minuten op stand 2. 
  2. Neem een klein bolletje deeg en controleer of je er een doorzichtig vliesje kan van trekken. Kneed indien nodig het deeg nog even langer.
  3. Bol het deeg op en laat 30 minuten rijzen in een met folie afgedekte kom. 
  4. Druk alle lucht uit het gerezen deeg en voeg de geweekte, droge rozijntjes met de hand onder het deeg.
  5. Maak bolletjes van ± 60g en plaats op de bakplaat die bedekt is met bakpapier of gebruik een bakmatje.
  6. Dek af en laat nog 40 tot 60 minuten rijzen.
  7. Bestrijk de bolletjes met het losgeklopt ei.
  8. Bak 15 tot 20 minuten af in een voorverwarmde oven op 190°C.
Geniet!

Tip: Week de rozijnen een dag op voorhand in warm water, ongeveer 10 minuten en laat goed drogen.