Top of the page

Kerstmuffins

Werkwijze

  1. Snij de abrikozen en de rode kersen in kleine stukjes.
  2. Laat de rozijnen en de abrikozen gedurende enkele uren wellen in het sinaasappelsap.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C en zet de papiertjes in de bakvorm.
  4. Meng de mix voor muffins met de olie.
  5. Voeg dan eieren toe en meng tot een glad beslag.
  6. Roer de gewelde abrikozen en rozijnen samen met het sinaasappelsap door het beslag en meng nadien de noten en stukjes kers onder.
  7. Vul de cupcakevormpjes voor 3/4 en bak ± 20 minuten op 180°C.
 
Tip: voor wat extra smaak kan eventueel ook wat geraspte sinaasappelschil onder het beslag gemengd worden.

Producten van Cook & Bake gebruikt in dit recept:

Kerstmuffins

recept kerstmuffins
Kerstmuffins
Kerstmuffins

Werkwijze

  1. Snij de abrikozen en de rode kersen in kleine stukjes.
  2. Laat de rozijnen en de abrikozen gedurende enkele uren wellen in het sinaasappelsap.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C en zet de papiertjes in de bakvorm.
  4. Meng de mix voor muffins met de olie.
  5. Voeg dan eieren toe en meng tot een glad beslag.
  6. Roer de gewelde abrikozen en rozijnen samen met het sinaasappelsap door het beslag en meng nadien de noten en stukjes kers onder.
  7. Vul de cupcakevormpjes voor 3/4 en bak ± 20 minuten op 180°C.
 
Tip: voor wat extra smaak kan eventueel ook wat geraspte sinaasappelschil onder het beslag gemengd worden.

Producten van Cook & Bake gebruikt in dit recept: