Top of the page

Zanddeegkoekjes met confituur

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Meng en kneed de mix voor zanddeeg, boter en water enkele minuten tot een vast deeg.
  2. Vorm het deeg tot een bol, wikkel het in huishoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
  3. Strooi een beetje bloem op het aanrecht, veeg wat bloem op de deegrol en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5mm.
  4. Snij de rondjes uit met een uitsteekvorm. Bij de helft van ervan druk je met een kleinere vorm in het midden een klein rondje uit.
  5. Bak de koekjes 8 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  6. Als de koekjes afgekoeld zijn kan je de confituur op de koekjes zonder een cirkel in het midden smeren. Leg het het andere deeltje bovenop het ingesmeerde koekje. Vul het gaatje op met wat extra confituur.
  7. Strooi eventueel nog water poedersuiker over de koekjes voor wat extra zoetigheid.

Zanddeegkoekjes met confituur

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Meng en kneed de mix voor zanddeeg, boter en water enkele minuten tot een vast deeg.
  2. Vorm het deeg tot een bol, wikkel het in huishoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
  3. Strooi een beetje bloem op het aanrecht, veeg wat bloem op de deegrol en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5mm.
  4. Snij de rondjes uit met een uitsteekvorm. Bij de helft van ervan druk je met een kleinere vorm in het midden een klein rondje uit.
  5. Bak de koekjes 8 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  6. Als de koekjes afgekoeld zijn kan je de confituur op de koekjes zonder een cirkel in het midden smeren. Leg het het andere deeltje bovenop het ingesmeerde koekje. Vul het gaatje op met wat extra confituur.
  7. Strooi eventueel nog water poedersuiker over de koekjes voor wat extra zoetigheid.