Top of the page

Turks brood

Werkwijze

  1. Meng de bloem en de lauwe melk in de keukenmachine en laat rustig kneden voor 8 minuten.
  2. Neem een klein bolletje deeg en controleer of je er een doorzichtig vliesje van kan trekken. Kneed indien nodig het deeg nog even langer.
  3. Bol het deeg op en laat 30 minuten rijzen in een kom met huishoudfolie of een deegrijsdoek.
  4. Druk alle lucht uit het gerezen deeg en verdeel in 15 bolletjes (40g).
  5. Spuit de bak-/ovenschaal in met de easy bake spray.
  6. Bol elk bolletje mooi op en plaats in de bak-/ovenschaal.
  7. Dek af en laat nog 40 tot 60 minuten rijzen.
  8. Bestrijk de bolletjes met het losgeklopt ei.
  9. Strooi de sesamzaadjes over de bolletjes.
  10. Bak 20 tot 30 minuten af in een voorverwarmde oven op 190°C.
Geniet!

Tip: Je kan ook maanzaadjes of pompoenpitten gebruiken in de plaats van sesamzaadjes.

Turks brood

Werkwijze

  1. Meng de bloem en de lauwe melk in de keukenmachine en laat rustig kneden voor 8 minuten.
  2. Neem een klein bolletje deeg en controleer of je er een doorzichtig vliesje van kan trekken. Kneed indien nodig het deeg nog even langer.
  3. Bol het deeg op en laat 30 minuten rijzen in een kom met huishoudfolie of een deegrijsdoek.
  4. Druk alle lucht uit het gerezen deeg en verdeel in 15 bolletjes (40g).
  5. Spuit de bak-/ovenschaal in met de easy bake spray.
  6. Bol elk bolletje mooi op en plaats in de bak-/ovenschaal.
  7. Dek af en laat nog 40 tot 60 minuten rijzen.
  8. Bestrijk de bolletjes met het losgeklopt ei.
  9. Strooi de sesamzaadjes over de bolletjes.
  10. Bak 20 tot 30 minuten af in een voorverwarmde oven op 190°C.
Geniet!

Tip: Je kan ook maanzaadjes of pompoenpitten gebruiken in de plaats van sesamzaadjes.