Top of the page

Spiraalbrood met pesto

Ingrediënten

Brood +/- 600g
Pesto
  • 40g pijnboompitten
  • 60g parmezaan (geraspt)
  • 50g basilicum
  • 2 teentjes look (geperst)
  • 5el olijfolie
  • peper en zout

Materiaal

Werkwijze

  1. meng de all-in mix en water in de keukenmachine, laat 5 minuten kneden tot je een elastisch deeg bekomt
  2. vet een ruime kom in met olijfolie, laat er het deeg afgedekt met plasticfolie 40 minuten in rijzen
  3. maak intussen de pesto: mix alle ingrediënten samen glad, proef en kruid naar smaak bij met peper en zout
  4. duw het deeg plat en rol uit tot een rechthoek van +/- 40 op 50cm
  5. bestrijk met de pesto en snijd in de lengte in 4 repen, vouw de repen in de lengte dubbel
  6. vet de bakvorm in met olijfolie of de easy bake spray
  7. rol één van de repen met de snijkant naar boven los op tot een spiraal, rol er nadien de andere repen rond (rol niet te strak, zodat het deeg rog ruimte heeft om te rijzen)
  8. dek de vorm losjes af met plasticfolie en laat opnieuw 40 minuten rijzen op kamertemperatuur
  9. verwarm de oven voor op 180°C
  10. bak het brood in +/- 50 minuten goudbruin
  11. neem het brood uit de oven, neem het uit de vorm en laat het volledig afkoelen
  12. garneer het spiraalbrood met extra basilicumblaadjes en serveer

Spiraalbrood met pesto

Ingrediënten

Brood +/- 600g
Pesto
  • 40g pijnboompitten
  • 60g parmezaan (geraspt)
  • 50g basilicum
  • 2 teentjes look (geperst)
  • 5el olijfolie
  • peper en zout

Materiaal

Werkwijze

  1. meng de all-in mix en water in de keukenmachine, laat 5 minuten kneden tot je een elastisch deeg bekomt
  2. vet een ruime kom in met olijfolie, laat er het deeg afgedekt met plasticfolie 40 minuten in rijzen
  3. maak intussen de pesto: mix alle ingrediënten samen glad, proef en kruid naar smaak bij met peper en zout
  4. duw het deeg plat en rol uit tot een rechthoek van +/- 40 op 50cm
  5. bestrijk met de pesto en snijd in de lengte in 4 repen, vouw de repen in de lengte dubbel
  6. vet de bakvorm in met olijfolie of de easy bake spray
  7. rol één van de repen met de snijkant naar boven los op tot een spiraal, rol er nadien de andere repen rond (rol niet te strak, zodat het deeg rog ruimte heeft om te rijzen)
  8. dek de vorm losjes af met plasticfolie en laat opnieuw 40 minuten rijzen op kamertemperatuur
  9. verwarm de oven voor op 180°C
  10. bak het brood in +/- 50 minuten goudbruin
  11. neem het brood uit de oven, neem het uit de vorm en laat het volledig afkoelen
  12. garneer het spiraalbrood met extra basilicumblaadjes en serveer