Top of the page

Soufflé

Heerlijke luchtige vanille soufflé.

Het perfecte dessert! Recht uit de Franse keuken. Dit recept, met romige en zachte textuur, serveer je nu eenmaal recht uit de oven voor een perfecte smaak! De basis bestaat uit eigeel waarbij verscheidene andere ingrediënten aan toe worden gevoegd. Vervolgens wordt de eiwit goed opgeklopt en erbij gedaan. Cook & Bake heeft naast dit recept er zelfs een Soufflé bakpakketvan gemaakt zodat jij meteen aan de slag kan. 

Ingrediënten (4 personen):

Materiaal

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Breng de melk, 75g suiker en de opengesneden vanille aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat het stokje 5 minuten trekken.
  3. Klop de eidooiers en 75g suiker tot een luchtige massa. Spatel de gezeefde bloem erbij tot een glad geheel.
  4. Vermeng 1 en 2 met elkaar en kook tot er een dikke pap ontstaat. Laat deze afkoelen tot 30 graden.
  5. Klop de eiwitten stijf en voeg hier langzaam 125g suiker aan toe.
  6. Vet een soufflévorm in met boter en bestrooi deze met suiker.
  7. Voeg in twee delen de eiwitten bij de pap en spuit deze in de vorm.
  8. Maak de randjes schoon en zet de vorm 4 minuten in een oven van 220 graden.
  9. Draai daarna de temperatuur terug naar 180 graden en laat de soufflé nog 6 minuten garen.
  10. Haal de soufflé uit de oven, bestrooi met poedersuiker en serveer direct.
Smakelijk!

Heerlijke luchtige chocolade soufflé.

Een vollere variant van de vanille soufflé! Frans recept, met romige en zachte textuur gemaakt met chocolade naar keuze.  Serveer direct eenmaal uit de oven voor een perfecte smaak!

Ingrediënten (voor 4 personen):

Materiaal

Werkwijze

  1. Verwarm de melk en smelt hierin de chocolade.
  2. Roer de eidooiers los met 50g suiker. Voeg hier de bloem en maïzena toe.
  3. Meng dan het chocolademengsel met de eidooiers en laat kort koken.
  4. Laat nu het mengsel afkoelen.
  5. Vet de soufflé kommetjes in met boter en bestrooi met 25g suiker.
  6. Klop de eiwitten op met 25g suiker tot deze stevig en wit is.
  7. Voeg dan al roerend de room toe aan het chocolademengsel en voeg ook de eiwitten aan het mengsel toe.
  8. Vul de kommetjes tot aan de rand.
  9. Verwarm de oven voor op 190 graden en bak de soufflés in ± 20 minuten gaar.
  10. De soufflé zou na de baktijd ongeveer 2 vingers dik boven het bakje uit moeten zijn gesouffleerd.
  11. Bestrooi met poedersuiker en serveer direct.
Smakelijk!

Tip: Invetten soufflé kommetjes: best van onder naar boven, dit komt het souffleren ten goede!
Producten van Cook & Bake voor dit recept:

Soufflé

Heerlijke luchtige vanille soufflé.

Het perfecte dessert! Recht uit de Franse keuken. Dit recept, met romige en zachte textuur, serveer je nu eenmaal recht uit de oven voor een perfecte smaak! De basis bestaat uit eigeel waarbij verscheidene andere ingrediënten aan toe worden gevoegd. Vervolgens wordt de eiwit goed opgeklopt en erbij gedaan. Cook & Bake heeft naast dit recept er zelfs een Soufflé bakpakket van gemaakt zodat jij meteen aan de slag kan. 

Ingrediënten (4 personen):

Materiaal

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Breng de melk, 75g suiker en de opengesneden vanille aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat het stokje 5 minuten trekken.
  3. Klop de eidooiers en 75g suiker tot een luchtige massa. Spatel de gezeefde bloem erbij tot een glad geheel.
  4. Vermeng 1 en 2 met elkaar en kook tot er een dikke pap ontstaat. Laat deze afkoelen tot 30 graden.
  5. Klop de eiwitten stijf en voeg hier langzaam 125g suiker aan toe.
  6. Vet een soufflévorm in met boter en bestrooi deze met suiker.
  7. Voeg in twee delen de eiwitten bij de pap en spuit deze in de vorm.
  8. Maak de randjes schoon en zet de vorm 4 minuten in een oven van 220 graden.
  9. Draai daarna de temperatuur terug naar 180 graden en laat de soufflé nog 6 minuten garen.
  10. Haal de soufflé uit de oven, bestrooi met poedersuiker en serveer direct.
Smakelijk!

Heerlijke luchtige chocolade soufflé.

Een vollere variant van de vanille soufflé! Frans recept, met romige en zachte textuur gemaakt met chocolade naar keuze.  Serveer direct eenmaal uit de oven voor een perfecte smaak!

Ingrediënten (voor 4 personen):

Materiaal

Werkwijze

  1. Verwarm de melk en smelt hierin de chocolade.
  2. Roer de eidooiers los met 50g suiker. Voeg hier de bloem en maïzena toe.
  3. Meng dan het chocolademengsel met de eidooiers en laat kort koken.
  4. Laat nu het mengsel afkoelen.
  5. Vet de soufflé kommetjes in met boter en bestrooi met 25g suiker.
  6. Klop de eiwitten op met 25g suiker tot deze stevig en wit is.
  7. Voeg dan al roerend de room toe aan het chocolademengsel en voeg ook de eiwitten aan het mengsel toe.
  8. Vul de kommetjes tot aan de rand.
  9. Verwarm de oven voor op 190 graden en bak de soufflés in ± 20 minuten gaar.
  10. De soufflé zou na de baktijd ongeveer 2 vingers dik boven het bakje uit moeten zijn gesouffleerd.
  11. Bestrooi met poedersuiker en serveer direct.
Smakelijk!

Tip: Invetten soufflé kommetjes: best van onder naar boven, dit komt het souffleren ten goede!
Producten van Cook & Bake voor dit recept: