Top of the page

Hartig meerzadenbrood

Ingrediënten

Optioneel: een teentje knoflook

Materiaal

Werkwijze

Bereiding met de hand
  1. weeg 500g all-in mix af en meng de mix met het water
  2. kneed tot een soepel en glad deeg gedurende ca. 7 minuten
  3. voeg als laatste het gesneden spek, ui en knoflook toe en kneed kort verder tot ze gemengd zijn
  4. rijstijd: ongeveer 20 minuten
  5. maak er een bol van en zet het deeg in een ingevette broodvorm
  6. laat rijzen gedurende 45 minuten tot 1 uur
  7. bak het brood in een voorverwarmde oven op 220°C gedurende 40 minuten
Bereiding in de broodmachine
  1. meng de all-in mix en het water in de broodmachine en stel het in op het juiste broodgewicht
  2. voeg bij signaal het gesneden spek, ei en eventueel knoflook toe en laat de machine verder werken
  3. haal het brood onmiddelijk uit de vorm als het brood klaar is

Hartig meerzadenbrood

Ingrediënten

Optioneel: een teentje knoflook

Materiaal

Werkwijze

Bereiding met de hand
  1. weeg 500g all-in mix af en meng de mix met het water
  2. kneed tot een soepel en glad deeg gedurende ca. 7 minuten
  3. voeg als laatste het gesneden spek, ui en knoflook toe en kneed kort verder tot ze gemengd zijn
  4. rijstijd: ongeveer 20 minuten
  5. maak er een bol van en zet het deeg in een ingevette broodvorm
  6. laat rijzen gedurende 45 minuten tot 1 uur
  7. bak het brood in een voorverwarmde oven op 220°C gedurende 40 minuten
Bereiding in de broodmachine
  1. meng de all-in mix en het water in de broodmachine en stel het in op het juiste broodgewicht
  2. voeg bij signaal het gesneden spek, ei en eventueel knoflook toe en laat de machine verder werken
  3. haal het brood onmiddelijk uit de vorm als het brood klaar is