Verschillende soorten driekoningentaarten
Koningentaart appel
Ingrediënten
- 2 vellen bladerdeeg (kant en klaar)
- 200 g frangipane mix
- 75 g boter
- 125 g mascarpone
- 2 ei
- 1/2 appel
- taartvorm met uitneembare bodem 24 tot 26 cm
- mixer/ klopper
- kroontje
- porseleinen figuurtje
Werkwijze
- Verwarm de oven op 200°C.
- Schil de appel en snij in stukjes
- Leg een vel bladerdeeg in de taartvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Laat het overschot van deeg voorlopig over de rand hangen.
- Roer of mix de boter zacht.
- Voeg 1½ ei toe en mix goed ondereen.
- Voeg 200 gr frangipanemix toe en mix tot je een homogene massa bekomt.
- Daarna voeg je 125gr masacarpone toe en mix je tot het deeg mooi glad is.
- Doe het deeg in een spuitzak met spuitmondje (± 10mm).
- Spuit in spiraal het deeg op het bladervel.
- Duw het porseleinen figuurtje willekeurig in het deeg.
- Verdeel de stukjes appel over het deeg.
- Klop de rest van het ei los samen met enkele druppels water of melk en bestrijk de rand van het bladervel.
- Dek af met het 2de vel bladerdeeg en rol met een deegrol over de rand om het overtollige deeg te verwijderen.
- Maak in het midden van het bladerdeeg een opening (zodat de warme lucht weg kan) en maak insnijdingen naar inspiratie.
- Bestrijk de taart met het losgeklopte ei.
- Bak 15min. op 200°C en verlaag dan de temperatuur naar 175°C en bak nog 20min.
- Ontvorm de taart en laat goed afkoelen, plaats daarna de kroon bovenop de taart.
Koningentaart peer
Ingrediënten
Benodigdheden
- 2 vellen bladerdeeg (kant en klaar)
- 200 g frangipane mix
- 75 g boter
- 125 g mascarpone
- 2 ei
- 1 peer
Benodigdheden
Werkwijze
- Schil en snij de peer in blokjes.
- Doe de blokjes peer met een scheutje water in een steelpannetje tot het water verdampt is.
- Laat goed afkoelen.
- Verwarm de oven op 200°C.
- Snij 2 cirkels van 26 cm uit het bladerdeeg.
- Leg een vel bladerdeeg in het midden van de bakplaat (bakplaat bekleden met bakpapier of bakmatje).
- Roer of mix de boter zacht.
- Voeg 1½ ei toe en mix goed ondereen.
- Voeg 200 gr frangipanemix toe en mix tot je een homogene massa bekomt.
- Daarna doe je 125gr masacarpone onder het beslag en mix je tot het deeg mooi glad is.
- Doe het deeg in een spuitzak met spuitmondje (± 10mm).
- Spuit in spiraal het deeg op het bladervel maar blijf 2 cm van de rand.
- Duw het porseleinen figuurtje willekeurig in het deeg.
- Verdeel de blokjes peer over het deeg
- Klop de rest van het ei los samen met enkele druppels water of melk en bestrijk met een kwastje de rand van het bladervel.
- Dek af met het 2de vel bladerdeeg en druk de randen met je duim of vork aan.
- Maak een kleine insnijdingen rondom het deeg.
- Maak in het midden van het bladerdeeg een opening (zodat de warme lucht weg kan) en maak insnijdingen naar inspiratie.
- Bestrijk de taart met het losgeklopte ei.
- Bak 15 min. op 200°C en verlaag dan de temperatuur naar 175°C en bak nog 20 min.
- Laat de taart afkoelen en plaats de kroon bovenop de taart.
Koningtaart (Traditioneel)
Ingrediënten
- 2 vellen bladerdeeg (kant en klaar)
- 125 g amandelpoeder
- 125 g zachte boter
- 125 g suiker
- 2 ei
- 1 ei (losgeklopt)
- 1 kl amandel extract
- taartvorm met uitneembare bodem 24 tot 26 cm
- mixer/ klopper
- kroontje
- porseleinen figuurtje
Werkwijze
- Verwarm de oven op 200°C.
- Leg een vel bladerdeeg in de taartvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Laat overtollig deeg nog even over de rand hangen. - Doe de boter, suiker, amandelpoeder en amandel extract in een deegkom en meng goed dooreen.
- Doe vervolgens 2 eieren één voor één bij het deeg en mix even goed door tot je een glad deeg hebt.
- Doe het deeg in een spuitzak met spuitmondje (± 10mm).
- Spuit in spiraal het deeg in de taartvorm.
- Duw het porseleinen figuurtje willekeurig in het deeg.
- Bestrijk de randen met het losgeklopt ei.
- Dek af met het 2de vel bladerdeeg en rol met een deegrol over de rand van de taart om het overtollige bladerdeeg te verwijderen.
- Maak in het midden van het bladerdeeg een opening (zodat de warme lucht weg kan) en maak insnijdingen naar inspiratie.
- Bestrijk de taart met het losgeklopte ei.
- Bak 15 min. op 200°C en verlaag dan de temperatuur naar 175°C en bak nog 20 min.
- Ontvorm de taart en laat afkoelen en plaats dan de kroon bovenop de taart.
Product set carousel
Verschillende soorten driekoningentaarten
Driekoningentaart appel
Ingrediënten
- 2 vellen bladerdeeg (kant en klaar)
- 200 g frangipane mix
- 75 g boter
- 125 g mascarpone
- 2 ei
- 1/2 appel
- taartvorm met uitneembare bodem 24 tot 26 cm
- mixer/klopper
- kroontje
- porseleinen figuurtje
Werkwijze
- Verwarm de oven op 200°C.
- Schil de appel en snij in stukjes.
- Leg een vel bladerdeeg in de taartvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Laat het overschot van deeg voorlopig over de rand hangen.
- Roer of mix de boter zacht.
- Voeg 1½ ei toe en mix goed ondereen.
- Voeg 200 gr frangipanemix toe en mix tot je een homogene massa bekomt.
- Daarna voeg je 125gr masacarpone toe en mix je tot het deeg mooi glad is.
- Doe het deeg in een spuitzak met spuitmondje (± 10mm).
- Spuit in spiraal het deeg op het bladervel.
- Duw het porseleinen figuurtje willekeurig in het deeg.
- Verdeel de stukjes appel over het deeg.
- Klop de rest van het ei los samen met enkele druppels water of melk en bestrijk de rand van het bladervel.
- Dek af met het 2de vel bladerdeeg en rol met een deegrol over de rand om het overtollige deeg te verwijderen.
- Maak in het midden van het bladerdeeg een opening (zodat de warme lucht weg kan) en maak insnijdingen naar inspiratie.
- Bestrijk de taart met het losgeklopte ei.
- Bak 15 min. op 200°C en verlaag dan de temperatuur naar 175°C en bak nog 20min.
- Ontvorm de taart en laat goed afkoelen, plaats daarna de kroon bovenop de taart.
Driekoningentaart peer
Ingrediënten
Benodigdheden
- 2 vellen bladerdeeg (kant en klaar)
- 200 g frangipane mix
- 75 g boter
- 125 g mascarpone
- 2 ei
- 1 peer
Benodigdheden
Werkwijze
- Schil en snij de peer in blokjes.
- Doe de blokjes peer met een scheutje water in een steelpannetje tot het water verdampt is.
Laat goed afkoelen. - Verwarm de oven op 200°C.
- Snij 2 cirkels van 26 cm uit het bladerdeeg.
- Leg een vel bladerdeeg in het midden van de bakplaat (bakplaat bekleden met bakpapier of bakmatje).
- Roer of mix de boter zacht.
- Voeg 1½ ei toe en mix goed ondereen.
- Voeg 200 gr frangipanemix toe en mix tot je een homogene massa bekomt.
- Daarna doe je 125gr masacarpone onder het beslag en mix je tot het deeg mooi glad is.
- Doe het deeg in een spuitzak met spuitmondje (± 10mm).
- Spuit in spiraal het deeg op het bladervel maar blijf 2 cm van de rand.
- Duw het porseleinen figuurtje willekeurig in het deeg.
- Verdeel de blokjes peer over het deeg.
- Klop de rest van het ei los samen met enkele druppels water of melk en bestrijk met een kwastje de rand van het bladervel.
- Dek af met het 2de vel bladerdeeg en druk de randen met je duim of vork aan.
- Maak een kleine insnijdingen rondom het deeg.
- Maak in het midden van het bladerdeeg een opening (zodat de warme lucht weg kan) en maak insnijdingen naar inspiratie.
- Bestrijk de taart met het losgeklopte ei.
- Bak 15 min. op 200°C en verlaag dan de temperatuur naar 175°C en bak nog 20min.
- Laat de taart afkoelen en plaats de kroon bovenop de taart.
Driekoningentaart (Traditioneel)
Ingrediënten
- 2 vellen bladerdeeg (kant en klaar)
- 125 g amandelpoeder
- 125 g zachte boter
- 125 g suiker
- 2 ei
- 1 ei (losgeklopt)
- 1 kl amandel extract
- taartvorm met uitneembare bodem 24 tot 26 cm
- mixer/ klopper
- kroontje
- porseleinen figuurtje
Werkwijze
- Verwarm de oven op 200°C.
- Leg een vel bladerdeeg in de taartvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Laat overtollig deeg nog even over de rand hangen. - Doe de boter, suiker, amandelpoeder en amandel extract in een deegkom en meng goed dooreen.
- Doe vervolgens 2 eieren één voor één bij het deeg en mix even goed door tot je een glad deeg hebt.
- Doe het deeg in een spuitzak met spuitmondje (± 10mm) .
- Spuit in spiraal het deeg in de taartvorm.
- Duw het porseleinen figuurtje willekeurig in het deeg.
- Bestrijk de randen met het losgeklopt ei.
- Dek af met het 2de vel bladerdeeg en rol met een deegrol over de rand van de taart om het overtollige bladerdeeg te verwijderen.
- Maak in het midden van het bladerdeeg een opening (zodat de warme lucht weg kan) en maak insnijdingen naar inspiratie.
- Bestrijk de taart met het losgeklopte ei.
- Bak 15 min. op 200°C en verlaag dan de temperatuur naar 175°C en bak nog 20 min.
- Ontvorm de taart en laat afkoelen en plaats dan de kroon bovenop de taart.
Dit heb je nodig 👇
Product set carousel