Top of the page

Citroencake

Ingrediënten

Materiaal

*Bak tip: voeg als extraatje, na het uithalen van de cake uit de oven, een mengsel van suikersiroop en likeur van citroen toe naar eigen smaak.

Werkwijze

  1. Meng alle ingrediënten tot een glad beslag.
  2. Klop daarna het beslag 2-3 minuten op een gemiddelde snelheid.
  3. Giet het beslag in een ingevette bakvorm naar keuze.
  4. Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven op 170°C gedurende 40-45 minuten.
  5. De cake is voldoende gebakken wanneer je met een prikker in de cake prikt en er geen beslag meer aan je prikker blijft kleven.
  6. Haal de cake uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.

Citroencake

Ingrediënten

Materiaal

*Bak tip: voeg als extraatje, na het uithalen van de cake uit de oven, een mengsel van suikersiroop en likeur van citroen toe naar eigen smaak.

Werkwijze

  1. Meng alle ingrediënten tot een glad beslag.
  2. Klop daarna het beslag 2-3 minuten op een gemiddelde snelheid.
  3. Giet het beslag in een ingevette bakvorm naar keuze.
  4. Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven op 170°C gedurende 40-45 minuten.
  5. De cake is voldoende gebakken wanneer je met een prikker in de cake prikt en er geen beslag meer aan je prikker blijft kleven.
  6. Haal de cake uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.