Top of the page

Chokotofftaart

Taartbodem van zanddeeg

Werkwijze

  1. Bereid en bak het zanddeeg zoals beschreven op de verpakking en laat afkoelen.

Karamel

Werkwijze

  1. Maak een karamel met de suiker en glucose en warm de room ondertussen goed op.
  2. Eens de karamel de gewenste kleur heeft blus je af met de warme room.
  3. Roer de room goed door de karamel en roer de boter in blokjes onder de karamel.
  4. Roer 1g zout onder de karamel voor een heerlijke salted smaak.
  5. Laat de karamel wat afkoelen.
  6. Pas de chocoladebiscuit even in het zanddeeg en snijd eventueel teveel aan biscuit met taartzaag weg (de biscuit mag in geen geval hoger zijn dan het taartdeeg).
  7. Verdeel de karamel over de bodem van het zanddeeg.
  8. Plaats de chocoladebiscuit op de karamellaag en zet even aan de kant.

Biscuit

Werkwijze

  1. Bereid en bak de chocoladebiscuit zoals beschreven op de verpakking en laat afkoelen. 

Chokotofflaagje

  • 100g chokotoff
  • 50ml room 40%

Werkwijze

  1. Voor de chokotofflaag smelt je 100g chokotoff in 50ml room en verdeel over de chocoladebiscuit.
  2. Doe de mousse in een spuitzak met of zonder spuitmondje en spuit noppen of rozetten over de afgekoelde chokotofflaag.
  3. Plaats de taart in de ijskast en laat goed afkoelen

Mousse

Werkwijze

  1. Week de gelatine in water
  2. Klop de room.
  3. Knijp de gelatine goed uit en los op in een beetje warme room.
  4. Voeg de gelatine bij de room, klop nog even door en zet de room in de ijskast.
  5. Smelt de chokotoff in beetje room en laat wat afkoelen.
  6. Klop het eiwit en de suiker heel stevig en spatel het chokotoffmengsel eronder.
  7. Neem de room uit de ijskast en spatel in 3 delen onder het luchtige eiwitmengsel.
  8. Plaats de mousse even terug in de ijskast.

Ganache

  • 150ml room
  • 170g chokotoff
  • 30g boter

Werkwijze

  1. Voor de ganache smelt je de chokotoff in de room en roer je daarna de boter eronder.
  2. Laat de ganache nog afkoelen tot de gewenste dikte is bereid.
  3. Overgiet de ijskoude taart met de ganache en laat verder opstijven in de koelkast.
  4. Werk de rand van de taart eventueel af met geraspte of geschaafde witte chocolade.

Afwerking 

Decoreer de taart met witte chocolade schaafsel.

Chokotofftaart

Recept chokotofftaart

Taartbodem van zanddeeg

Werkwijze

  1. Bereid en bak het zanddeeg zoals beschreven op de verpakking en laat afkoelen.

Karamel

Werkwijze

  1. Maak een karamel met de suiker en glucose en warm de room ondertussen goed op.
  2. Eens de karamel de gewenste kleur heeft blus je af met de warme room.
  3. Roer de room goed door de karamel en roer de boter in blokjes onder de karamel.
  4. Roer 1g zout onder de karamel voor een heerlijke salted smaak.
  5. Laat de karamel wat afkoelen.
  6. Pas de chocoladebiscuit even in het zanddeeg en snijd eventueel teveel aan biscuit met taartzaag weg (de biscuit mag in geen geval hoger zijn dan het taartdeeg).
  7. Verdeel de karamel over de bodem van het zanddeeg.
  8. Plaats de chocoladebiscuit op de karamellaag en zet even aan de kant.

Werkwijze

  1. Bereid en bak de chocoladebiscuit zoals beschreven op de verpakking en laat afkoelen. 

Chokotofflaagje

  • 100g chokotoff
  • 50ml room 40%

Werkwijze

  1. Voor de chokotofflaag smelt je 100g chokotoff in 50ml room en verdeel over de chocoladebiscuit.
  2. Doe de mousse in een spuitzak met of zonder spuitmondje en spuit noppen of rozetten over de afgekoelde chokotofflaag.
  3. Plaats de taart in de ijskast en laat goed afkoelen

Mousse

Werkwijze

  1. Week de gelatine in water
  2. Klop de room.
  3. Knijp de gelatine goed uit en los op in een beetje warme room.
  4. Voeg de gelatine bij de room, klop nog even door en zet de room in de ijskast.
  5. Smelt de chokotoff in beetje room en laat wat afkoelen.
  6. Klop het eiwit en de suiker heel stevig en spatel het chokotoffmengsel eronder.
  7. Neem de room uit de ijskast en spatel in 3 delen onder het luchtige eiwitmengsel.
  8. Plaats de mousse even terug in de ijskast.

Ganache

  • 150ml room
  • 170g chokotoff
  • 30g boter

Werkwijze

  1. Voor de ganache smelt je de chokotoff in de room en roer je daarna de boter eronder.
  2. Laat de ganache nog afkoelen tot de gewenste dikte is bereid.
  3. Overgiet de ijskoude taart met de ganache en laat verder opstijven in de koelkast.
  4. Werk de rand van de taart eventueel af met geraspte of geschaafde witte chocolade.

Afwerking 

Decoreer de taart met witte chocolade schaafsel.