Top of the page

Breugelcake

Ingrediënten

Bereiding

1.    Verwarm de oven op 160°, stand hete lucht.
2.    Smeer met een borsteltje de vormen goed in en bestuif met bloem.
3.    Mix de boter en de suikers tot een zacht geheel.
4.    Voeg de eieren één voor één toe en mix alles nog een minuutje luchtig.
5.    Zeef de zelfrijzende bloem en spatel onder het ei/suiker mengsel alsook een snufje zout.
6.    Spatel nu ook het amandelpoeder onder het beslag en daarna de yoghurt.
7.    Schil en snij de appels in kleine stukjes alsook de ananas en voeg samen met de rozijnen onder het beslag.
8.    Voeg nog 2 eetlepels sap van de ananas toe en spatel alles nog eens door mekaar.
9.    Vul de bakvormen en bak 40’ op 160°

Tips
  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm alvorens te ontvormen.

Producten van Cook & Bake voor dit recept

Breugelcake

Recept breugelcake

Ingrediënten

Bereiding

1.    Verwarm de oven op 160°, stand hete lucht.
2.    Smeer met een borsteltje de vormen goed in en bestuif met bloem.
3.    Mix de boter en de suikers tot een zacht geheel.
4.    Voeg de eieren één voor één toe en mix alles nog een minuutje luchtig.
5.    Zeef de zelfrijzende bloem en spatel onder het ei/suiker mengsel alsook een snufje zout.
6.    Spatel nu ook het amandelpoeder onder het beslag en daarna de yoghurt.
7.    Schil en snij de appels in kleine stukjes alsook de ananas en voeg samen met de rozijnen onder het beslag.
8.    Voeg nog 2 eetlepels sap van de ananas toe en spatel alles nog eens door mekaar.
9.    Vul de bakvormen en bak 40’ op 160°

Tips
  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm alvorens te ontvormen.

Producten van Cook & Bake voor dit recept