Top of the page

Bladerdeeg flantaart met krieken

Ingrediënten

*Tip: als je liever iets anders als bladerdeeg zou willen gebruiken, kan je ook zanddeeg of gistdeeg gebruiken als taartkorst.

Materiaal

Werkwijze

Mix voor flan:
  1. Giet de melk, het ei en het ei geel in een mengkom en meng het.
  2. Voeg dan de flanpoeder toe, meng vervolgens het licht opgeklopt eiwit voorzichtig onder het mengsel.
  3. Giet de flan bereiding op de taartkorst en bak gedurende 45 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven.
Taart:
  1. Als de taart afgekoeld is, giet de krieken over de flan.
  2. Rol het bladerdeeg uit in het raster.
  3. Besmeer het bladerdeeg met een ei.
  4. Laat de taart bakken gedurende 20 minuten op 180°C.
*Let op: elke oven is anders, controleer daarom altijd je baksel met een (saté)prikker of mes. Indien er nog deeg blijft plakken, verleng de baktijd met 5 tot 10 minuten en beoordeel dan nogmaals het resultaat.

Bladerdeeg flantaart met krieken

Ingrediënten

*Tip: als je liever iets anders als bladerdeeg zou willen gebruiken, kan je ook zanddeeg of gistdeeg gebruiken als taartkorst.

Materiaal

Werkwijze

Mix voor flan:
  1. Giet de melk, het ei en het ei geel in een mengkom en meng het.
  2. Voeg dan de flanpoeder toe, meng vervolgens het licht opgeklopt eiwit voorzichtig onder het mengsel.
  3. Giet de flan bereiding op de taartkorst en bak gedurende 45 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven.
Taart:
  1. Als de taart afgekoeld is, giet de krieken over de flan.
  2. Rol het bladerdeeg uit in het raster.
  3. Besmeer het bladerdeeg met een ei.
  4. Laat de taart bakken gedurende 20 minuten op 180°C.
*Let op: elke oven is anders, controleer daarom altijd je baksel met een (saté)prikker of mes. Indien er nog deeg blijft plakken, verleng de baktijd met 5 tot 10 minuten en beoordeel dan nogmaals het resultaat.