Top of the page

Artisanale speculaas

Ingrediënten

Materiaal

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten tot een glad deeg. Let op de boter moet verwerkbaar zijn, dus mals maken maar niet lopend.
  2. Laat het deeg (in huishoudfolie) 15à30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Na deze rusttijd het deeg kort kneden.

Bereidingswijze bakken

  1. Bestuif het speculaasplankje licht met een beetje bloem. Voorzie de bakplaat van bakpapier
  2. Snij een stukje van het deeg af. Duw met de duimen het deeg goed in de mal. 
  3. Verwijder het overtallig deeg en draai het plankje om op de bakplaat. Voila, je hebt een mooi speculaasje. Niet helemaal tevreden van de vorm, probeer het opnieuw en druk het deeg goed met de duimen in het plankje.
  4. (Komt het deeg niet meer helemaal los, bestuif opnieuw licht met wat bloem)
  5. Bak de speculaasjes 20 à 25 minuten op 175°C. (Let op, baktijd is afhankelijk van de dikte/ grootte van de koek.)
Baktip: * Duw op het koekje, en blijft jouw vingerafdruk zichtbaar? Dan weet je dat de speculaasjes nog even moeten bakken.

Artisanale speculaas

Ingrediënten

Materiaal


Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten tot een glad deeg. Let op de boter moet verwerkbaar zijn, dus mals maken maar niet lopend.
  2. Laat het deeg (in huishoudfolie) 15à30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Na deze rusttijd het deeg kort kneden.

Bereidingswijze bakken

  1. Bestuif het speculaasplankje licht met een beetje bloem. Voorzie de bakplaat van bakpapier
  2. Snij een stukje van het deeg af. Duw met de duimen het deeg goed in de mal. 
  3. Verwijder het overtallig deeg en draai het plankje om op de bakplaat. Voila, je hebt een mooi speculaasje. Niet helemaal tevreden van de vorm, probeer het opnieuw en druk het deeg goed met de duimen in het plankje.
  4. (Komt het deeg niet meer helemaal los, bestuif opnieuw licht met wat bloem)
  5. Bak de speculaasjes 20 à 25 minuten op 175°C. (Let op, baktijd is afhankelijk van de dikte/ grootte van de koek.)
Baktip: * Duw op het koekje, en blijft jouw vingerafdruk zichtbaar? Dan weet je dat de speculaasjes nog even moeten bakken.