Top of the page

Toscaans brood

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

Bereiding met traditionele oven:
    1. Kneed de broodmix en lauw water (± 40°c) tot een soepele massa.
    2. Voeg extra water toe indien het deeg té droog lijkt.
    3. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 20-30 minuten rijzen.
    4. Druk het deeg plat, breng het in de juiste vorm en laat het 40 minuten in een
         ingevette broodvorm rijzen onder huishoudfolie.
    5. Bak je brood in een voorverwarmde oven op ± 220°C gedurende 25-35 minuten.
    6. Haal het brood uit de broodvorm en laat het afkoelen op een rooster.
    7. Jouw brood is klaar om geproefd te worden, smakelijk!

Bereiding in de broodmachine:
  1. Bepaal de grootte van het brood, de kleur van de korst en het programma op de broodmachine.
  2. Doe de gewenste hoeveelheid koud water (max. 20°C) en broodmix in de broodmachine.
  3. Start de broodmachine.
  4. Haal het brood uit de broodvorm nadat het programma is afgelopen en laat het afkoelen op een rooster.
Hoe beleggen?
Dat is vrij simpel. Beleg de boterham zoals je wilt en in welke volgorde jij denkt dat het beste is. Laat je creativiteit de vrije loop om ze er zo mooi mogelijk uit te laten zien! Je eten smaakt altijd beter als het er lekker uit ziet.
Zacht Toscaans brood met garnituur

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Meng alles in een mengkom en deeghaak, kneed voor 10 minuten.
  2. Leg het deeg in een geoliede en afgedekte kom en laat 1 uur rijzen.
  3. Strijk een bakplaat of bakvorm in met olijfolie, leg het deeg er voorzichtig in en duw met je vingertoppen op het deeg tot de vorm bedekt is.
  4. Strijk het deeg in met olijfolie en beleg met de gewenste garnituring: rode ajuin, olijfven, zongedroogde tomaatjes, ...
  5. Laat opnieuw 1 uur rijzen.
  6. Verwarm de oven intussen op 220°C.
  7. Zet het brood in de oven gedurende 20 à 25 minuten.
  8. Laat het afkoelen op een rooster.

Toscaans brood

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

Bereiding met traditionele oven:
    1. Kneed de broodmix en lauw water (± 40°c) tot een soepele massa.
    2. Voeg extra water toe indien het deeg té droog lijkt.
    3. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 20-30 minuten rijzen.
    4. Druk het deeg plat, breng het in de juiste vorm en laat het 40 minuten in een
         ingevette broodvorm rijzen onder huishoudfolie.
    5. Bak je brood in een voorverwarmde oven op ± 220°C gedurende 25-35 minuten.
    6. Haal het brood uit de broodvorm en laat het afkoelen op een rooster.
    7. Jouw brood is klaar om geproefd te worden, smakelijk!

Bereiding in de broodmachine:
  1. Bepaal de grootte van het brood, de kleur van de korst en het programma op de broodmachine.
  2. Doe de gewenste hoeveelheid koud water (max. 20°C) en broodmix in de broodmachine.
  3. Start de broodmachine.
  4. Haal het brood uit de broodvorm nadat het programma is afgelopen en laat het afkoelen op een rooster.
Hoe beleggen?
Dat is vrij simpel. Beleg de boterham zoals je wilt en in welke volgorde jij denkt dat het beste is. Laat je creativiteit de vrije loop om ze er zo mooi mogelijk uit te laten zien! Je eten smaakt altijd beter als het er lekker uit ziet.
Zacht Toscaans brood met garnituur

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Meng alles in een mengkom en deeghaak, kneed voor 10 minuten.
  2. Leg het deeg in een geoliede en afgedekte kom en laat 1 uur rijzen.
  3. Strijk een bakplaat of bakvorm in met olijfolie, leg het deeg er voorzichtig in en duw met je vingertoppen op het deeg tot de vorm bedekt is.
  4. Strijk het deeg in met olijfolie en beleg met de gewenste garnituring: rode ajuin, olijfven, zongedroogde tomaatjes, ...
  5. Laat opnieuw 1 uur rijzen.
  6. Verwarm de oven intussen op 220°C.
  7. Zet het brood in de oven gedurende 20 à 25 minuten.
  8. Laat het afkoelen op een rooster.