Paginabegin

Zelf Royal Icing maken

Aan de slag met royal icing

Tips & tricks om zelf aan de slag te gaan met royal icing!
Royal icing is onmisbaar wanneer je taarten, koekjes of gebakjes wil versieren. Het komt terug in de vorm van fijne lijntjes, gekleurde opvulling en zelf als swirl op cupcakes! Royal icing is daarom de techniek voor het afwerken van jouw gebakjes.

Neem alles in huis voor decoreren met royal icing

Wil jij meteen aan de slag maar heb je nog niet alles in huis? Bekijk hier onze producten die jou kunnen helpen.

Tips & tricks voor royal icing

Het is een veelzijdige techniek waar je creatief mee aan de slag kunt gaan.
  1. Gebruik een dikke icing om fijne lijnen aan te brengen of als lijm voor decoratie.
  2. Maak een dunne icing voor het inkleuren van oppervlakken op bijvoorbeeld een koekje.
  3. Bij het inkleuren maak je eerst een rand die je nadien opvult met dunne icing. Let op! Kleur pas in wanneer de rand helemaal droog en sterk is.
  4. Werk steeds van buiten naar binnen voor een glad effect. Verspreid de icing zich niet mooi glad? Tik dan zachtjes met je koekje op het werkblad of roer er voorzichtig door met een tandenstoker. Let op! Gebruik net genoeg icing, wanneer je te veel gebruikt zal het overlopen.
  5. Gebruik eiwitpoeder voor je icing, zo ben je zeker dat je decoratie salmonellavrij is.
  6. Hoe bewaar ik royal icing? Sluit de spuitzak goed af zodat de icing niet uitdroogt. Bewaar deze op een koele plek buiten de koelkast. De icing blijft zeker 2 weken goed. Kneed de spuitzak voor je de icing gebruikt zodat de suiker en het water weer goed mengen.
  7. Maak decoratieve figuurtjes met royal icing zoals bloemen, blaadjes, oogjes, speel met je spuitmondjes. Laat deze drogen en gebruik ze op je volgend gebak!
  8. Royal icing versus glazuur. Beide recepten hebben als hoofdingrediënten poedersuiker. Het grote verschil zit in het oplosmiddel. Bij royal icing lossen we de suiker op in eiwit en bij glazuur in water of citroensap.

Childproof decoreren

Kinderen zijn niet altijd even geduldig om met een spuitzak te decoreren. Toch maken ze hun creaties graag eigen. Daarom raden we aan om eetbare stiften te gebruiken en andere soorten decoratie die met glazuur aangebracht kunnen worden.

Royal icing check! Koekjes?

Wil jij aan de slag met royal icing? Bekijk hier onze heerlijke koekjes recepten.

Zelf Royal Icing maken

sandwiches

Aan de slag met royal icing


Tips & tricks om zelf aan de slag te gaan met royal icing!
Royal icing is onmisbaar wanneer je taarten, koekjes of gebakjes wil versieren. Het komt terug in de vorm van fijne lijntjes, gekleurde opvulling en zelf als swirl op cupcakes! Royal icing is daarom de techniek voor het afwerken van jouw gebakjes.

Neem alles in huis voor decoreren met royal icing

Wil jij meteen aan de slag maar heb je nog niet alles in huis? Bekijk hier onze producten die jou kunnen helpen.

Tips & tricks voor royal icing


Het is een veelzijdige techniek waar je creatief mee aan de slag kunt gaan.
  1. Gebruik een dikke icing om fijne lijnen aan te brengen of als lijm voor decoratie.
  2. Maak een dunne icing voor het inkleuren van oppervlakken op bijvoorbeeld een koekje.
  3. Bij het inkleuren maak je eerst een rand die je nadien opvult met dunne icing. Let op! Kleur pas in wanneer de rand helemaal droog en sterk is.
  4. Werk steeds van buiten naar binnen voor een glad effect. Verspreid de icing zich niet mooi glad? Tik dan zachtjes met je koekje op het werkblad of roer er voorzichtig door met een tandenstoker. Let op! Gebruik net genoeg icing, wanneer je te veel gebruikt zal het overlopen.
  5. Gebruik eiwitpoeder voor je icing, zo ben je zeker dat je decoratie salmonellavrij is.
  6. Hoe bewaar ik royal icing? Sluit de spuitzak goed af zodat de icing niet uitdroogt. Bewaar deze op een koele plek buiten de koelkast. De icing blijft zeker 2 weken goed. Kneed de spuitzak voor je de icing gebruikt zodat de suiker en het water weer goed mengen.
  7. Maak decoratieve figuurtjes met royal icing zoals bloemen, blaadjes, oogjes, speel met je spuitmondjes. Laat deze drogen en gebruik ze op je volgend gebak!
  8. Royal icing versus glazuur. Beide recepten hebben als hoofdingrediënten poedersuiker. Het grote verschil zit in het oplosmiddel. Bij royal icing lossen we de suiker op in eiwit en bij glazuur in water of citroensap.
sandwiches

Childproof decoreren

Kinderen zijn niet altijd even geduldig om met een spuitzak te decoreren. Toch maken ze hun creaties graag eigen. Daarom raden we aan om eetbare stiften te gebruiken en andere soorten decoratie die met glazuur aangebracht kunnen worden.

Royal icing check! Koekjes?

Wil jij aan de slag met royal icing? Bekijk hier onze heerlijke koekjes recepten.