Top of the page

Zanddeegkoekjes

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Meng alle ingrediënten tot een deeg. Dit kan met een mixer. Op het einde best altijd even met de handen doorkneden.
  2. Het deeg is nu klaar om gebruikt te worden. Uitrollen met een deegrol tot ongeveer heen halve centimeter.
  3. Indien het werkvlak te hard kleeft, bestuiven met witte bloem.
  4. Figuurtjes uitsteken en op de bakplaat leggen.
  5. In de oven bakken op 175°C, ongeveer 15 minuten tot de koekjes een goudbruine kleur hebben.
  6. Laten afkoelen op een rooster.
Tip: Indien gewenst kan je het deeg in de koelkast bewaren of terug wat harder laten worden. Je hebt dan minder bloem nodig bij het uitrollen en uitsteken.

Zanddeegkoekjes

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Meng alle ingrediënten tot een deeg. Dit kan met een mixer. Op het einde best altijd even met de handen doorkneden.
  2. Het deeg is nu klaar om gebruikt te worden. Uitrollen met een deegrol tot ongeveer heen halve centimeter.
  3. Indien het werkvlak te hard kleeft, bestuiven met witte bloem.
  4. Figuurtjes uitsteken en op de bakplaat leggen.
  5. In de oven bakken op 175°C, ongeveer 15 minuten tot de koekjes een goudbruine kleur hebben.
  6. Laten afkoelen op een rooster.
Tip: Indien gewenst kan je het deeg in de koelkast bewaren of terug wat harder laten worden. Je hebt dan minder bloem nodig bij het uitrollen en uitsteken.