Top of the page

Verloren brood met mozzarella

recept verloren brood met mozarella
*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Greet voor het recept en de foto's!

Ingrediënten

  • 6 sneden oud brood
  • 12 blaadjes basilicum
  • 3 eieren
  • 1 bolletje mozzarella
  • 50ml melk
  • boter of olijfolie
  • peper en zout

Materiaal

Werkwijze

  1. Duw met een glas of uitduwring 12 rondjes uit het oude brood.
  2. Snij de mozzarella in schijfjes en pluk alvast wat blaadjes basilicum.
  3. Klop de eieren los met melk, peper en zout.
  4. Doop 6 broodrondjes in het eimengsel en beleg met een sneetje mozzarella en een blaadje basilicum.
  5. Doop de andere 6 broodrondjes in het eimengsel en les deze bovenop de mozzarella/basilicum.
  6. Verwarm een beetje boter of olijfolie in de pan en bak de rondjes aan beide kanten tot ze een mooi kleurtje krijgen.
*Tip: je kan ook oregano of Italiaanse kruiden over de mozzarella strooien. Dit geeft een extra lekkere toets aan je heerlijk aperitief hapje!

Smakelijk!

Verloren brood met mozzarella

recept verloren brood met mozarella
*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Greet voor het recept en de foto's!

Ingrediënten

  • 6 sneden oud brood
  • 12 blaadjes basilicum
  • 3 eieren
  • 1 bolletje mozzarella
  • 50ml melk
  • boter of olijfolie
  • peper en zout

Materiaal

Werkwijze

  1. Duw met een glas of uitduwring 12 rondjes uit het oude brood.
  2. Snij de mozzarella in schijfjes en pluk alvast wat blaadjes basilicum.
  3. Klop de eieren los met melk, peper en zout.
  4. Doop 6 broodrondjes in het eimengsel en beleg met een sneetje mozzarella en een blaadje basilicum.
  5. Doop de andere 6 broodrondjes in het eimengsel en les deze bovenop de mozzarella/basilicum.
  6. Verwarm een beetje boter of olijfolie in de pan en bak de rondjes aan beide kanten tot ze een mooi kleurtje krijgen.
*Tip: je kan ook oregano of Italiaanse kruiden over de mozzarella strooien. Dit geeft een extra lekkere toets aan je heerlijk aperitief hapje!

Smakelijk!