Top of the page

Tompouce

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

Tompouce
  1. Verwarm de oven op 220°C.
  2. Maak de banketbakkersroom zoals hieronder staat beschreven en laat even opstijven in de koelkast.
  3. Laat het bladerdeeg 5 minuten ontdooien. Voor het bakken snij je de blaadjes bladerdeeg al op maat en bak je ze 20 minuten op 220°C. Tijdens het bakken plaats je een bakplaat net boven het bladerdeeg zodat ze niet teveel kunnen rijzen.
  4. Maak het glazuur met 4 lepels bloemsuiker, een el citroensap en eventueel een el water. Voeg steeds een kleine hoeveelheid sap/water toe zodat het glzauur niet te lopend wordt.
  5. Laat het gebakken bladerdeeg afkoelen. Beleg 1 deel rijkelijk met de banketbakkersroom van Cook & Bake en het andere deel met glazuur. Leg beide delen op elkaar en werk de zijkanten netjes af met een mes.
Banketbakkersroom
  1. Meng 400g mix voor banketbakkersroom samen met 1l koud water of 1l koude melk tot een glad en gebonden beslag.
  2. Laat rusten gedurende 5 à 10 minuten.

Tompouce

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

Tompouce
  1. Verwarm de oven op 220°C.
  2. Maak de banketbakkersroom zoals hieronder staat beschreven en laat even opstijven in de koelkast.
  3. Laat het bladerdeeg 5 minuten ontdooien. Voor het bakken snij je de blaadjes bladerdeeg al op maat en bak je ze 20 minuten op 220°C. Tijdens het bakken plaats je een bakplaat net boven het bladerdeeg zodat ze niet teveel kunnen rijzen.
  4. Maak het glazuur met 4 lepels bloemsuiker, een el citroensap en eventueel een el water. Voeg steeds een kleine hoeveelheid sap/water toe zodat het glzauur niet te lopend wordt.
  5. Laat het gebakken bladerdeeg afkoelen. Beleg 1 deel rijkelijk met de banketbakkersroom van Cook & Bake en het andere deel met glazuur. Leg beide delen op elkaar en werk de zijkanten netjes af met een mes.
Banketbakkersroom
  1. Meng 400g mix voor banketbakkersroom samen met 1l koud water of 1l koude melk tot een glad en gebonden beslag.
  2. Laat rusten gedurende 5 à 10 minuten.