Top of the page

Tiramisoesje

* Recept van Ellen Lammens - L' Atelier Sucré.

Ingrediënten

Tijgerdeeg:
Mascarpone crème:
Soezendeeg (36 profiterols):
Afwerking:

Werkwijze

Tijgerdeeg

  1. Meng de ingrediënten kort tot een deeg en rol het uit (tussen bakpapier) tot 1 mm dikte.
  2. Bewaar in de koelkast/diepvriezer tot gebruik.
  3. Week de gelatine in koud water.
  4. Klop de room en de suiker op tot yoghurtdikte en bewaar in de koelkast.

Mascarponecrème

  1. Roer de mascarpone met de amaretto glad en verwarm lichtjes tot deze dik vloeibaar is.
  2. Roer de gesmolten gelatine door het mascarponemengsel en meng er de opgeklopte gesuikerde room en enkele druppels mokka-aroma onder.
  3. Plaats de crème in de koelkast tot deze voldoende opgesteven is.

Profiterols

  1. Verwarm de oven op 200°C (warmelucht).
  2. Meng de eieren één voor één onder de soezenmix. Het vorige ei moet telkens volledig opgenomen zijn.
  3. Meng daarna het water in 3 keer met het beslag.
  4. Mix verder gedurende 1 min. op de eerste versnelling en 4-6 min. op de derde versnelling tot een mooi glad beslag.
  5. Spuit met een glad spuitmondje (nr 9) bolletjes van 3 cm diameter op een siliconenmatje op een bakplaat.
  6. Duw met een koekjesuitsteker cirkeltjes uit het tijgerdeeg, ter grootte van de deegbolletjes.
  7. Leg deze op de deegbolletjes.
  8. Bak gedurende 5 min op 200°C (warme lucht).
  9. Bak nadien 10-15 min bij 180°C met de ovendeur op een kier.

Afwerking 

  1. Snijd de soezen na het bakken onmiddellijk open/maak een opening in de bodem met een getand spuitmondje en laat de resterende damp ontsnappen.
  2. Vul de soezen met de mascarponecrème en leg de dekseltjes erop.
  3. Bestrooi eventueel met bloemsuiker/sneeuwsuiker.
*Tip: als alternatief voor de mascarponecrème kan ook koffiemousse gebruikt worden.

Tiramisoesje

* Recept van Ellen Lammens - L' Atelier Sucré.

Ingrediënten

Tijgerdeeg:
Mascarpone crème:
Soezendeeg (36 profiterols):
Afwerking:

Werkwijze

Tijgerdeeg

  1. Meng de ingrediënten kort tot een deeg en rol het uit (tussen bakpapier) tot 1 mm dikte.
  2. Bewaar in de koelkast/diepvriezer tot gebruik.
  3. Week de gelatine in koud water.
  4. Klop de room en de suiker op tot yoghurtdikte en bewaar in de koelkast.

Mascarponecrème

  1. Roer de mascarpone met de amaretto glad en verwarm lichtjes tot deze dik vloeibaar is.
  2. Roer de gesmolten gelatine door het mascarponemengsel en meng er de opgeklopte gesuikerde room en enkele druppels mokka-aroma onder.
  3. Plaats de crème in de koelkast tot deze voldoende opgesteven is.

Profiterols

  1. Verwarm de oven op 200°C (warmelucht).
  2. Meng de eieren één voor één onder de soezenmix. Het vorige ei moet telkens volledig opgenomen zijn.
  3. Meng daarna het water in 3 keer met het beslag.
  4. Mix verder gedurende 1 min. op de eerste versnelling en 4-6 min. op de derde versnelling tot een mooi glad beslag.
  5. Spuit met een glad spuitmondje (nr 9) bolletjes van 3 cm diameter op een siliconenmatje op een bakplaat.
  6. Duw met een koekjesuitsteker cirkeltjes uit het tijgerdeeg, ter grootte van de deegbolletjes.
  7. Leg deze op de deegbolletjes.
  8. Bak gedurende 5 min op 200°C (warme lucht).
  9. Bak nadien 10-15 min bij 180°C met de ovendeur op een kier.

Afwerking 

  1. Snijd de soezen na het bakken onmiddellijk open/maak een opening in de bodem met een getand spuitmondje en laat de resterende damp ontsnappen.
  2. Vul de soezen met de mascarponecrème en leg de dekseltjes erop.
  3. Bestrooi eventueel met bloemsuiker/sneeuwsuiker.
*Tip: als alternatief voor de mascarponecrème kan ook koffiemousse gebruikt worden.