Suikerbrood


Suikerbrood


Ingrediënten



Materiaal

Werkwijze

  1. Doe de bloem, het water en de extra gist in een beslagkom of keukenrobot. 

  2. Kneed ongeveer 12 – 15 min tot een soepel, stevig deeg. 

  3. Weeg een stuk van 100 g af. 

  4. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het op kamertemperatuur ca. 30 minuten rijzen. 

  5. Meng de suikerparels eventueel met de gesmolten boter en kneed ze onder het grootste deel van het deeg. 

  6. Bol langwerpig op. 

  7. Rol het kleinste deel deeg uit tot een rechthoek van 20*15 cm. 

  8. Verpak het deeg met de suikerkorrels in deze rechthoek. 

  9. Leg het deegpakketje in een ingevette broodvorm. 

  10. Laat het deeg ca. 60 minuten rijzen, opnieuw bedekt met huishoudfolie. 

  11. Bak het brood in een voorverwarmde oven (200°C) gedurende ca. 25 minuten. 

  12. Verlaag de temperatuur na 10 min naar 180-190°C. 


TIP: Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (±22°C) zijn en weeg alles goed af. 

Laden
Laden