Maak je eigen Subwaybroodje
Ingrediënten
- 500g bloem voor wit brood Cook & Bake
- 5g droge gist
- 8g zout
- 280ml water
- 1tl suiker
- 75ml zonnebloemolie
- 1tl oregano
- 1tl basilicum
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl rozemarijn
Materiaal
Werkwijze
Kneden met de hand / traditionele oven- Weeg alle droge ingrediënten goed af en meng ze samen in een diepe mengkom.
- Maak een kuiltje in het midden en voeg het water ende olie toe.
- Kneed alles 10 minuten voor een samenhangend deeg.
- Leg de bol in een kom en vet zowel de kom als de bol in, dit voorkomt uitdroging.
- Dek het deeg af met een deegrijsdoek en laat het anderhalf uur rijzen op een warme en droge plaats (omvang moet zeker verdubbeld zijn).
- Leg de bol op een werkblad met bloem en verdeel in het gewenste formaat. Wij raden aan bollen van ongeveer 200g te maken.
- Rol de bolletjes uit en rol ze vervolgens terug op, vorm ze om tot lange broodjes.
- Leg de broodjes op een beklede bakplaat, smeer ze in met wat melk en bestrooi met kruiden. Bewaar genoeg afstand tussen de broodjes gezien ze nog moeten rijzen.
- Laat opnieuw 40 minuten rijzen (omvang zou opnieuw verdubbeld moeten zijn).
- Kerf de broodjes in met een scherp mes.
- Leg de broodjess in een voorverwarmde oven op 200°C voor 10 à 14 minuten of tot ze een goudbruine kleur hebben gekregen.
- Laat de broodjes afkoelen.
- Beleg de broodjes met jee favoriete beleg.
*Tip: kneden en eerste voorrijs (puntje 1 t.e.m. 5) kan je ook met een broodbakmachine doen.
Product set carousel
Maak je eigen Subwaybroodje
Ingrediënten
- 500g bloem voor wit brood Cook & Bake
- 5g droge gist
- 8g zout
- 280ml water
- 1tl suiker
- 75ml zonnebloemolie
- 1tl oregano
- 1tl basilicum
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl rozemarijn
Materiaal
Werkwijze
Kneden met de hand / traditionele oven- Weeg alle droge ingrediënten goed af en meng ze samen in een diepe mengkom.
- Maak een kuiltje in het midden en voeg het water ende olie toe.
- Kneed alles 10 minuten voor een samenhangend deeg.
- Leg de bol in een kom en vet zowel de kom als de bol in, dit voorkomt uitdroging.
- Dek het deeg af met een deegrijsdoek en laat het anderhalf uur rijzen op een warme en droge plaats (omvang moet zeker verdubbeld zijn).
- Leg de bol op een werkblad met bloem en verdeel in het gewenste formaat. Wij raden aan bollen van ongeveer 200g te maken.
- Rol de bolletjes uit en rol ze vervolgens terug op, vorm ze om tot lange broodjes.
- Leg de broodjes op een beklede bakplaat, smeer ze in met wat melk en bestrooi met kruiden. Bewaar genoeg afstand tussen de broodjes gezien ze nog moeten rijzen.
- Laat opnieuw 40 minuten rijzen (omvang zou opnieuw verdubbeld moeten zijn).
- Kerf de broodjes in met een scherp mes.
- Leg de broodjess in een voorverwarmde oven op 200°C voor 10 à 14 minuten of tot ze een goudbruine kleur hebben gekregen.
- Laat de broodjes afkoelen.
- Beleg de broodjes met jee favoriete beleg.
*Tip: kneden en eerste voorrijs (puntje 1 t.e.m. 5) kan je ook met een broodbakmachine doen.
Product set carousel