Top of the page

Maak je eigen Subwaybroodje

Ingrediënten

Topping
  • 1tl oregano
  • 1tl basilicum
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl rozemarijn

Materiaal


Werkwijze

Kneden met de hand / traditionele oven
  1. Weeg alle droge ingrediënten goed af en meng ze samen in een diepe mengkom.
  2. Maak een kuiltje in het midden en voeg het water ende olie toe.
  3. Kneed alles 10 minuten voor een samenhangend deeg.
  4. Leg de bol in een kom en vet zowel de kom als de bol in, dit voorkomt uitdroging.
  5. Dek het deeg af met een deegrijsdoek en laat het anderhalf uur rijzen op een warme en droge plaats (omvang moet zeker verdubbeld zijn).
  6. Leg de bol op een werkblad met bloem en verdeel in het gewenste formaat. Wij raden aan bollen van ongeveer 200g te maken.
  7. Rol de bolletjes uit en rol ze vervolgens terug op, vorm ze om tot lange broodjes.
  8. Leg de broodjes op een beklede bakplaat, smeer ze in met wat melk en bestrooi met kruiden. Bewaar genoeg afstand tussen de broodjes gezien ze nog moeten rijzen.
  9. Laat opnieuw 40 minuten rijzen (omvang zou opnieuw verdubbeld moeten zijn).
  10. Kerf de broodjes in met een scherp mes.
  11. Leg de broodjess in een voorverwarmde oven op 200°C voor 10 à 14 minuten of tot ze een goudbruine kleur hebben gekregen.
  12. Laat de broodjes afkoelen.
  13. Beleg de broodjes met jee favoriete beleg.
Smakelijk!

*Tip: kneden en eerste voorrijs (puntje 1 t.e.m. 5) kan je ook met een broodbakmachine doen.

Maak je eigen Subwaybroodje

Ingrediënten

Topping
  • 1tl oregano
  • 1tl basilicum
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl rozemarijn

Materiaal


Werkwijze

Kneden met de hand / traditionele oven
  1. Weeg alle droge ingrediënten goed af en meng ze samen in een diepe mengkom.
  2. Maak een kuiltje in het midden en voeg het water ende olie toe.
  3. Kneed alles 10 minuten voor een samenhangend deeg.
  4. Leg de bol in een kom en vet zowel de kom als de bol in, dit voorkomt uitdroging.
  5. Dek het deeg af met een deegrijsdoek en laat het anderhalf uur rijzen op een warme en droge plaats (omvang moet zeker verdubbeld zijn).
  6. Leg de bol op een werkblad met bloem en verdeel in het gewenste formaat. Wij raden aan bollen van ongeveer 200g te maken.
  7. Rol de bolletjes uit en rol ze vervolgens terug op, vorm ze om tot lange broodjes.
  8. Leg de broodjes op een beklede bakplaat, smeer ze in met wat melk en bestrooi met kruiden. Bewaar genoeg afstand tussen de broodjes gezien ze nog moeten rijzen.
  9. Laat opnieuw 40 minuten rijzen (omvang zou opnieuw verdubbeld moeten zijn).
  10. Kerf de broodjes in met een scherp mes.
  11. Leg de broodjess in een voorverwarmde oven op 200°C voor 10 à 14 minuten of tot ze een goudbruine kleur hebben gekregen.
  12. Laat de broodjes afkoelen.
  13. Beleg de broodjes met jee favoriete beleg.
Smakelijk!

*Tip: kneden en eerste voorrijs (puntje 1 t.e.m. 5) kan je ook met een broodbakmachine doen.