Subway broodjes



Ingrediënten

Omschrijving


Kneden met de hand / traditionele oven

  1. Weeg alle droge ingrediënten goed af en doe ze samen in een diepe mengkom. 
  2. Maak een kuiltje in het midden en voeg het water en de olie toe. 
  3. Kneed alles samen gedurende 10 minuten tot je een samenhangende massa bekomt. 
  4. Leg de bol in een ingevette kom en vet de bol ook zelf nog wat in (om uitdrogen te vermijden). 
  5. Dek het deeg af en laat het anderhalf uur rijzen op een warme en droge plaats (omvang moet zeker verdubbeld zijn). 
  6. Leg de bol op een werkblad met bloem en verdeel in het gewenste formaat. Wij raden aan bollen van ongeveer 200gr te maken. 
  7. Rol de bolletjes uit en rol ze vervolgens terug op, vorm ze om tot lange broodjes.
  8. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat, smeer ze in met wat melk en bestrooi met de kruiden. Bewaar genoeg afstand tussen de broodjes gezien ze nog moeten rijzen. 
  9. Laat opnieuw 40 min. rijzen (omvang zou opnieuw verdubbeld moeten zijn).
  10. Kerf de broodjes in met een scherp mes. 
  11. Leg de broodjes in een voorverwarmde oven van 200°C voor 10 à 14 minuten of tot ze een goudbruine kleur hebben gekregen. 
  12. Probeer van de broodjes af te blijven tot ze zijn afgekoeld ;-).
  13. Beleg de broodjes met je favoriete beleg. 
  14. En dan nu HEERLIJK GENIETEN, smakelijk!

Ter info: kneden en eerste voorrijs (puntje 1 t.e.m. 5) kan je ook in broodbakmachine doen. 


Laden
Laden