Spiraalbrood met pesto

Ingrediënten
Brood (+/- 600g)- 400 g Cook & Bake all-in mix voor wit brood
- 260 ml lauw water
- scheutje olijfolie (om de kom en vorm in te vetten)
- enkele blaadjes basilicum, ter garnering
- 40 g Cook & Bake pijnboompitten
- 60 g parmezaan, geraspt
- 50 g basilicum
- 2 teentjes look, geperst
- 5 el olijfolie
- peper en zout
Werkwijze
- Meng all-in mix en water in de keukenmachine. Laat 5 minuten kneden tot je een elastisch deeg bekomt.
- Vet een ruime kom licht in met olijfolie. Laat er het deeg afgedekt met plasticfolie 40 minuten in rijzen.
- Maak intussen de pesto: mix alle ingrediënten samen glad. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
- Duw het deeg plat en rol uit tot een rechthoek van +/- 40 op 50 cm. Bestrijk met de pesto en snijd in de lengte in 4 repen. Vouw de repen in de lengte dubbel.
- Vet een gietijzeren koekenpan of een ronde broodvorm licht in met olijfolie. Rol één van de repen met de snijkant naar boven (zodat je de pesto ziet) los op tot een spiraal. Rol er nadien de andere repen rond. Rol niet te strak, zodat het deeg nog ruimte heeft om te rijzen.
- Dek de vorm losjes af met plasticfolie en laat opnieuw 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bak het brood in +/- 50 minuten goudbruin.
- Neem uit de oven, ontvorm onmiddellijk en laat volledig afkoelen op een rooster.
- Garneer het spiraalbrood met extra basilicumblaadjes en serveer.