Top of the page

Snoepkoekjes

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Zet een bakplaat klaar bedekt met bakpapier of een bakmatje.
  2. Doe de snoepjes in een goed gesloten plastic zak en sla met een deegrol of zware koekenpan de snoepjes tot kleine stukjes.
  3. Bereid het deeg zoals vermeld op de verpakking.
  4. Rol het deeg uit tot 4 à 5 mm dikte.
  5. Steek met de grootste vorm de hartjes uit het deeg en plaats op de bakplaat.
  6. Met de kleinere vorm haal je een hartje uit het grotere hartje (dit gaat beter vanop de bakplaat).
  7. Bak de koekjes 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  8. Haal de koekjes uit de oven en vul de hartjes met de stukgeslagen snoepjes.
  9. Bak de koekjes nog 5 à 6 minuten verder af.
  10. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen tot het hartje niet meer vloeibaar is.
*Tip: deze koekjes worden in 2 keer gebakken, omdat de snoepjes zullen verkleuren als ze te lang in de oven staan.

Snoepkoekjes

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Zet een bakplaat klaar bedekt met bakpapier of een bakmatje.
  2. Doe de snoepjes in een goed gesloten plastic zak en sla met een deegrol of zware koekenpan de snoepjes tot kleine stukjes.
  3. Bereid het deeg zoals vermeld op de verpakking.
  4. Rol het deeg uit tot 4 à 5 mm dikte.
  5. Steek met de grootste vorm de hartjes uit het deeg en plaats op de bakplaat.
  6. Met de kleinere vorm haal je een hartje uit het grotere hartje (dit gaat beter vanop de bakplaat).
  7. Bak de koekjes 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  8. Haal de koekjes uit de oven en vul de hartjes met de stukgeslagen snoepjes.
  9. Bak de koekjes nog 5 à 6 minuten verder af.
  10. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen tot het hartje niet meer vloeibaar is.
*Tip: deze koekjes worden in 2 keer gebakken, omdat de snoepjes zullen verkleuren als ze te lang in de oven staan.