Top of the page

Schapentaart

Ingrediënten

Biscuit:Crème au beurre:Rolfondant:
  • wit (gezichtje en oren)
  • roze ( voor de oren en neusje)
  • enkele tandenstokers om de oren en neus op zijn plaats te houden

Materiaal

Werkwijze

Biscuit:
  1. Meng alle ingrediënten tot een glad beslag. Klop het beslag 10 minuten op de hoogste versnelling.
  2. Vet de bakvorm in met de easy bake spray.
  3. Doe het beslag in een ingevette bakvorm.
  4. Bak de biscuit in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 30 minuten.
  5. Laat de biscuit goed afkoelen alvorens hem uit de bakvorm te halen.
*Let op: elke oven is anders, controleer daarom altijd je baksel met een (saté)prikker of mes. Indien er nog deeg blijft plakken, verleng de baktijd met 5 tot 10 minuten en beoordeel dan nogmaals het resultaat.

Crème au beurre:
  1. Meng de 225g crème au beurre samen met 100ml water handmatig of met de mixer.
  2. Roer de 375g boter glad. 
  3. Voeg nu alles samen en klop +/- 5 minuten.
*Tip: Bij voorkeur droog en koel bewaren. Voor gebruik even laten opstijven in de frigo. (Oppassen bij warm weer, koel bewaren. De icing kan onderweg beginnen smelten.)

Afwerking

  1. Zet de biscuit meteen op het platform waarmee je wilt etaleren. Je gaat de gedecoreerde taart immers niet makkelijk meer kunnen vastpakken. 
  2. Kneed en rol de witte rolfondant uit totdat deze zacht is. Rol tot 1,5 cm (pas op dat deze niet barst) uit en beleg deze over de biscuit. Deze blijft normaal liggen maar wens je deze toch extra te bevestigen? Gebruik eetbare lijm, suikerwater of chocolade. 
  3. Gebruikt witte en roze rolfondant om de oren te maken van het schaap. Snij een klein stukje van de rolfondant af kneed de gewenste vorm. (voor het neusje een klein hartje zie foto.) Gebruik bij voorkeur een marsepeinmouleerset
  4. Om de oren te plaatsen prik je voorzichtig met een tandenstoker in de oren. Zorg ervoor dat de oren evenwijdig van mekaar staan.
  5. Smelt chocolade en gebruik een kleine sierspuitzak om de details te spuiten (ogen en mondje).
  6. Spuit met een gekartelde douille (afmeting naar keuze) de 'vacht' langs de zijkant van de taart. Start de 'haarlijn' vlak langs het gezicht. Spuit kleine maar gelijkogende toefjes. 
  7. Zet de taart zo spoedig mogelijk koud

Schapentaart

Ingrediënten

Biscuit:Crème au beurre:Rolfondant:
  • wit (gezichtje en oren)
  • roze ( voor de oren en neusje)
  • enkele tandenstokers om de oren en neus op zijn plaats te houden

Materiaal

Werkwijze

Biscuit:
  1. Meng alle ingrediënten tot een glad beslag. Klop het beslag 10 minuten op de hoogste versnelling.
  2. Vet de bakvorm in met de easy bake spray.
  3. Doe het beslag in een ingevette bakvorm.
  4. Bak de biscuit in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 30 minuten.
  5. Laat de biscuit goed afkoelen alvorens hem uit de bakvorm te halen.
*Let op: elke oven is anders, controleer daarom altijd je baksel met een (saté)prikker of mes. Indien er nog deeg blijft plakken, verleng de baktijd met 5 tot 10 minuten en beoordeel dan nogmaals het resultaat.

Crème au beurre:
  1. Meng de 225g crème au beurre samen met 100ml water handmatig of met de mixer.
  2. Roer de 375g boter glad. 
  3. Voeg nu alles samen en klop +/- 5 minuten.
*Tip: Bij voorkeur droog en koel bewaren. Voor gebruik even laten opstijven in de frigo. (Oppassen bij warm weer, koel bewaren. De icing kan onderweg beginnen smelten.)

Afwerking

  1. Zet de biscuit meteen op het platform waarmee je wilt etaleren. Je gaat de gedecoreerde taart immers niet makkelijk meer kunnen vastpakken. 
  2. Kneed en rol de witte rolfondant uit totdat deze zacht is. Rol tot 1,5 cm (pas op dat deze niet barst) uit en beleg deze over de biscuit. Deze blijft normaal liggen maar wens je deze toch extra te bevestigen? Gebruik eetbare lijm, suikerwater of chocolade. 
  3. Gebruikt witte en roze rolfondant om de oren te maken van het schaap. Snij een klein stukje van de rolfondant af kneed de gewenste vorm. (voor het neusje een klein hartje zie foto.) Gebruik bij voorkeur een marsepeinmouleerset
  4. Om de oren te plaatsen prik je voorzichtig met een tandenstoker in de oren. Zorg ervoor dat de oren evenwijdig van mekaar staan.
  5. Smelt chocolade en gebruik een kleine sierspuitzak om de details te spuiten (ogen en mondje).
  6. Spuit met een gekartelde douille (afmeting naar keuze) de 'vacht' langs de zijkant van de taart. Start de 'haarlijn' vlak langs het gezicht. Spuit kleine maar gelijkogende toefjes. 
  7. Zet de taart zo spoedig mogelijk koud