Top of the page

Roggebrood

Werkwijze

  1. Meng het deeg 15 min met een keukenrobot in trage snelheid tot een vast deeg.
  2. Laat het 30 minuten rusten onder een lichtvochtige doek op een warme plaats.
  3. Ontlucht het deeg door het in 3 te plooien.
  4. Laat het deeg opnieuw 30 min rijzen (zie stap 2).
  5. Weeg het deeg af op 700g en geef het een gewenste vorm.
  6. Gebruik hier een bakvorm (vet deze in en leg het deeg erin).
  7. Laat het deeg 1u45 rijzen. 
  8. Bak het tot 35 - 40min. 

Tips

  • Alle All-in mixen kunnen met elkaar gemengd worden. 
  • Met elke soort kan men broodjes maken (afweeg gewicht tussen 50 à 70g).
  • Is het deeg te luchtig? Vervang 100g All-in mix (op 500g) door gewone witte of bruine bloem, zonder extra gist bij te voegen. Het brood zal vaster worden.
  • In elke soort kan men nog extra zaadjes (maanzaad, sesamzaad, zadenmengeling, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten) toevoegen à rato van 50g per 500g broodmix.

Roggebrood

Werkwijze

  1. Meng het deeg 15 min met een keukenrobot in trage snelheid tot een vast deeg.
  2. Laat het 30 minuten rusten onder een lichtvochtige doek op een warme plaats.
  3. Ontlucht het deeg door het in 3 te plooien
  4. Laat het deeg opnieuw 30 min rijzen (zie stap 2).
  5. Weeg het deeg af op 700g en geef het een gewenste vorm.
  6. Gebruik hier een bakvorm (vet deze in en leg het deeg erin).
  7. Laat het deeg 1u45 rijzen. 
  8. Bak het tot 35 - 40min. 

Tips

  • Alle All-in mixen kunnen met elkaar gemengd worden. 
  • Met elke soort kan men broodjes maken (afweeg gewicht tussen 50 à 70g).
  • Is het deeg te luchtig? Vervang 100g All-in mix (op 500g) door gewone witte of bruine bloem, zonder extra gist bij te voegen. Het brood zal vaster worden.
  • In elke soort kan men nog extra zaadjes (maanzaad, sesamzaad, zadenmengeling, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten) toevoegen à rato van 50g per 500g broodmix.