Roggebrood
Ingrediënten (4 broden)
Materiaal
Werkwijze
- Meng het deeg 15 min met een keukenrobot in trage snelheid tot een vast deeg.
- Laat het 30 minuten rusten onder een lichtvochtige doek op een warme plaats.
- Ontlucht het deeg door het in 3 te plooien.
- Laat het deeg opnieuw 30 min rijzen (zie stap 2).
- Weeg het deeg af op 700g en geef het een gewenste vorm.
- Gebruik hier een bakvorm (vet deze in en leg het deeg erin).
- Laat het deeg 1u45 rijzen.
- Bak het tot 35 - 40min.
Tips
- Alle All-in mixen kunnen met elkaar gemengd worden.
- Met elke soort kan men broodjes maken (afweeg gewicht tussen 50 à 70g).
- Is het deeg te luchtig? Vervang 100g All-in mix (op 500g) door gewone witte of bruine bloem, zonder extra gist bij te voegen. Het brood zal vaster worden.
- In elke soort kan men nog extra zaadjes (maanzaad, sesamzaad, zadenmengeling, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten) toevoegen à rato van 50g per 500g broodmix.
Product set carousel
Roggebrood
Ingrediënten (4 broden)
Materiaal
Werkwijze
- Meng het deeg 15 min met een keukenrobot in trage snelheid tot een vast deeg.
- Laat het 30 minuten rusten onder een lichtvochtige doek op een warme plaats.
- Ontlucht het deeg door het in 3 te plooien
- Laat het deeg opnieuw 30 min rijzen (zie stap 2).
- Weeg het deeg af op 700g en geef het een gewenste vorm.
- Gebruik hier een bakvorm (vet deze in en leg het deeg erin).
- Laat het deeg 1u45 rijzen.
- Bak het tot 35 - 40min.
Tips
- Alle All-in mixen kunnen met elkaar gemengd worden.
- Met elke soort kan men broodjes maken (afweeg gewicht tussen 50 à 70g).
- Is het deeg te luchtig? Vervang 100g All-in mix (op 500g) door gewone witte of bruine bloem, zonder extra gist bij te voegen. Het brood zal vaster worden.
- In elke soort kan men nog extra zaadjes (maanzaad, sesamzaad, zadenmengeling, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten) toevoegen à rato van 50g per 500g broodmix.
Product set carousel