Top of the page

Red velvet cake met frambozenbavarois

*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Karolien voor het recept en de foto's!

Ingrediënten

Red velvet cake:Frambozenbavarois:

Materiaal

Werkwijze

Red velvet cake:
  1. Meng alle ingrediënten goed samen tot het een homogeen beslag wordt.
  2. Opkloppen met een mixer gedurende 2-3 minuten.
  3. Giet het beslag in een ingevette bakvorm.
  4. Bak het beslag in een voorverwarmde oven op 150°C gedurende 60 minuten.
*Let op: elke oven is anders. controleer daarom altijd je baksel met een (saté)prikker of mes. Indien er nog deeg blijft plakken, verleng de baktijd met 5-10 minuten en beoordeel dan nogmaals het resultaat.

Frambozenbavarois:
  1. Meng 200g fond bavarois framboos samen met 200ml water (of lauwe melk ca. 20°C) en 1000ml room (of 50/50 room/volle platte kaas).
  2. Opkloppen met een mixer gedurende 5 minuten, tot het mengsel stevig wordt.
  3. Laten opstijven in de koelkast gedurende 15 minuten.
Cake:
  1. Snijd de taart in het midden zodat je een boven- en onderkant hebt.
  2. Giet de frambozenbavarois in een spuitzak.
  3. Vul de eerste laag met frambozenbavarois.
  4. Leg de bovenkant van de taart daarop.
  5. Versier nu de tweede laag met frambozenbavarois.
*Tip: Werk de cake af met vers fruit, zoals frambozen, aardbeien, bosbessen.

Red velvet cake met frambozenbavarois

*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Karolien voor het recept en de foto's!

Ingrediënten

Red velvet cake:Frambozenbavarois:

Materiaal

Werkwijze

Red velvet cake:
  1. Meng alle ingrediënten goed samen tot het een homogeen beslag wordt.
  2. Opkloppen met een mixer gedurende 2-3 minuten.
  3. Giet het beslag in een ingevette bakvorm.
  4. Bak het beslag in een voorverwarmde oven op 150°C gedurende 60 minuten.
*Let op: elke oven is anders. controleer daarom altijd je baksel met een (saté)prikker of mes. Indien er nog deeg blijft plakken, verleng de baktijd met 5-10 minuten en beoordeel dan nogmaals het resultaat.

Frambozenbavarois:
  1. Meng 200g fond bavarois framboos samen met 200ml water (of lauwe melk ca. 20°C) en 1000ml room (of 50/50 room/volle platte kaas).
  2. Opkloppen met een mixer gedurende 5 minuten, tot het mengsel stevig wordt.
  3. Laten opstijven in de koelkast gedurende 15 minuten.
Cake:
  1. Snijd de taart in het midden zodat je een boven- en onderkant hebt.
  2. Giet de frambozenbavarois in een spuitzak.
  3. Vul de eerste laag met frambozenbavarois.
  4. Leg de bovenkant van de taart daarop.
  5. Versier nu de tweede laag met frambozenbavarois.
*Tip: Werk de cake af met vers fruit, zoals frambozen, aardbeien, bosbessen.