Maak zelf heerlijk SUIKERBROOD
Bekijk hier het recept van Cook & Bake

Voeg naar wens lekkere rozijnen toe.
Tip: rooster deze een paar minuutjes en je hebt een overheerlijk, warm en krokant suikerbrood.
Tip: rooster deze een paar minuutjes en je hebt een overheerlijk, warm en krokant suikerbrood.
Ingrediënten
voor brood van 600g
185 ml water
10 g gesmolten boter (optioneel)
Bakmateriaal
Werkwijze
- Doe de bloem, het water en de extra gist in een beslagkom of keukenrobot.
- Weeg een stuk van 100g af.
- Dek het deeg af met vershoudfolie en laat het op kamertemperatuur ± 30 minuten rijzen.
- Meng de parelsuiker eventueel met de gesmolten boter en kneed ze onder het grootste deel van het deeg.
- Bol langwerpig op.
- Rol het kleinste deel deeg uit tot een rechthoek van 200 x150 mm.
- Verpak het deeg met de parelsuiker in deze rechthoek.
- Leg het deegpakketje in een ingevette broodvorm.
- Laat het deeg ± 60 minuten rijzen, opnieuw bedekt met vershoudfolie of een licht vochtige keukenhanddoek.
- Bak het brood in een voorverwarmde oven (200°C) gedurende ± 25 minuten.
- Verlaag de temperatuur na 10 min naar 180-190°C.