Top of the page

Suikerbrood

Ingrediënten

Voor brood van 600g

Materiaal

*Extra: je kan altijd een beetje extra gist toevoegen om een iets groter broodvolume te krijgen, maar dit is zeker geen must! 
De suiker is immers al een extra voedingsstof voor de gist. 

Ingrediënten

Voor brood van 600g

Materiaal

*Extra: je kan altijd een beetje extra gist toevoegen om een iets groter broodvolume te krijgen, maar dit is zeker geen must! 
De suiker is immers al een extra voedingsstof voor de gist. 
Cook & Bake producten gebruikt in het recept:

Suikerbrood

Ingrediënten

Voor brood van 600g

Materiaal

*Extra: je kan altijd een beetje extra gist toevoegen om een iets groter broodvolume te krijgen, maar dit is zeker geen must! 
De suiker is immers al een extra voedingsstof voor de gist.
Voeg naar wens lekkere rozijnen toe.
Tip: rooster deze een paar minuutjes en je hebt een overheerlijk, warm en krokant suikerbrood.

Werkwijze

  1. Doe de bloem, het water en de extra gist in een beslagkom of keukenrobot.
  2. Weeg een stuk van 100g af.
  3. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat het op kamertemperatuur ± 30 minuten rijzen.
  4. Meng de parelsuiker eventueel met de gesmolten boter en kneed ze onder het grootste deel van het deeg.
  5. Bol langwerpig op.
  6. Rol het kleinste deel deeg uit tot een rechthoek van 200 x150 mm.
  7. Verpak het deeg met de parelsuiker in deze rechthoek.
  8. Leg het deegpakketje in een ingevettebroodvorm.
  9. Laat het deeg ± 60 minuten rijzen, opnieuw bedekt met vershoudfolie of een licht vochtige keukenhanddoek.
  10. Bak het brood in een voorverwarmde oven (200°C) gedurende ± 25 minuten.
  11. Verlaag de temperatuur na 10 min naar 180-190°C.
Tip: Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (± 22°C) zijn en weeg alles goed af.