Top of the page

Feesttaart

Ingrediënten

Biscuit:Crème au beurre: 

Materiaal

Voorbereiding

Biscuit:
Bereid het beslag zoals aangegeven op de verpakking. Vet de bakvormen in en verdeel het beslag over de bakvormen. Bak 30-35 minuten op 175 graden. Test of de biscuit klaar is door met een stokje in het midden van de biscuit te prikken. Indien er geen vloeibaar beslag aan het stokje hangt, is je biscuit klaar. Ontvorm en laat afkoelen.

Botercrème: 
Bereid de botercrème zoals aangegeven op de verpakking.

Werkwijze

  1. Snijd de biscuits tweemaal door. Bevestig de biscuits met een toefje botercrème op de onderbordjes.
  2. Vul de biscuits met botercrème en mini smarties en smeer de zij- en bovenkant glad met botercrème. Laat beide taarten opstijven in de koelkast.
  3. Rol een stukje gekleurde suikerpasta uit en snijd een cirkel uit van ongeveer 10 cm. Leg dit bovenop de kleinste taart en strooi hier een beetje bloemsuiker op.
  4. Rol een wrap suikerpasta verder uit tot diameter 40 cm en leg de suikerpasta over de taart.
  5. Wrijf de suikerpasta met je hand tegen de zijkanten van de taart. Doe dit stukje bij beetje terwijl je de taart rond draait.
  6. Snijd de resterende suikerpasta onderaan af.
  7. Maak 3 insnijdingen bovenaan de taart. Plooi de hoekjes open naar buiten toe.
  8. Bekleed ook de grote biscuit met suikerpasta.
  9. Knip 4 rietjes op exact de hoogte van de taart en duw ze in de taart op ongeveer 6,5 cm van de rand van de taart. Dit zijn de funderingen voor de stapeltaart.
  10. Spuit een beetje botercrème in het midden van de taart en plaats dan de tweede laag op de eerste laag.
  11. Rol suikerpasta in verschillende kleuren uit. Steek bolletjes uit en snijd lange stroken. Bevestig de decoraties met een beetje water op de taart.
  12. Rol bolletjes suikerpasta in verschillende kleuren en bevestig ze met water aan de rand.
  13. Bevestig enkele ballonnetjes aan een rietje en duw dit bovenaan in de taart. Vul de ruimte rondom met mini smarties. Kan ook afgewerkt worden met een geboetseerd figuurtje, grote kaars, ...

Feesttaart

Ingrediënten

Biscuit:Crème au beurre: 

Materiaal

Voorbereiding

Biscuit:
Bereid het beslag zoals aangegeven op de verpakking. Vet de bakvormen in en verdeel het beslag over de bakvormen. Bak 30-35 minuten op 175 graden. Test of de biscuit klaar is door met een stokje in het midden van de biscuit te prikken. Indien er geen vloeibaar beslag aan het stokje hangt, is je biscuit klaar. Ontvorm en laat afkoelen.

Botercrème: 
Bereid de botercrème zoals aangegeven op de verpakking.

Werkwijze

  1. Snijd de biscuits tweemaal door. Bevestig de biscuits met een toefje botercrème op de onderbordjes.
  2. Vul de biscuits met botercrème en mini smarties en smeer de zij- en bovenkant glad met botercrème. Laat beide taarten opstijven in de koelkast.
  3. Rol een stukje gekleurde suikerpasta uit en snijd een cirkel uit van ongeveer 10 cm. Leg dit bovenop de kleinste taart en strooi hier een beetje bloemsuiker op.
  4. Rol een wrap suikerpasta verder uit tot diameter 40 cm en leg de suikerpasta over de taart.
  5. Wrijf de suikerpasta met je hand tegen de zijkanten van de taart. Doe dit stukje bij beetje terwijl je de taart rond draait.
  6. Snijd de resterende suikerpasta onderaan af.
  7. Maak 3 insnijdingen bovenaan de taart. Plooi de hoekjes open naar buiten toe.
  8. Bekleed ook de grote biscuit met suikerpasta.
  9. Knip 4 rietjes op exact de hoogte van de taart en duw ze in de taart op ongeveer 6,5 cm van de rand van de taart. Dit zijn de funderingen voor de stapeltaart.
  10. Spuit een beetje botercrème in het midden van de taart en plaats dan de tweede laag op de eerste laag.
  11. Rol suikerpasta in verschillende kleuren uit. Steek bolletjes uit en snijd lange stroken. Bevestig de decoraties met een beetje water op de taart.
  12. Rol bolletjes suikerpasta in verschillende kleuren en bevestig ze met water aan de rand.
  13. Bevestig enkele ballonnetjes aan een rietje en duw dit bovenaan in de taart. Vul de ruimte rondom met mini smarties. Kan ook afgewerkt worden met een geboetseerd figuurtje, grote kaars, ...