Top of the page

Pretzels (voor 12 pretzels)

Ingrediënten 

Voor afwerking:
hartige pretzels
  • 1el water
  • 1el honing
  • 1 ei
zoete pretzels

Materiaal

* Dit recept kan je ook maken met de all-in mix luxe brood. Dan heb je bovenstaande niet nodig, enkel water. Bekijk het recept op de achterzijde van de verpakking.

Werkwijze

  1. Zet 2 bakplaten klaar bedekt met bakpapier.
  2. Los de suiker of stroop op in het warme water. Doe dan alle andere ingrediënten voor het deeg erbij, behalve de boter.
  3. Kneed gedurende 2 à 3 minuten met de hand of in de machine.
  4. Doe dan ook de zachte boter erbij en kneed nog 7 à 10 minuten. De boter zal moeilijk mengen maar blijf doorkneden, komt goed. Je zal een mooi deeg krijgen dat niet meer plakt.
  5. Laat het deeg afgedekt rijzen op kamertemperatuur gedurende 1 uur.
  6. Verdeel het deeg in 12 balletjes (ong. 70g) en laat afgedekt nog 5 minuten rusten.
  7. Rol elk balletje deeg vanuit het midden uit tot een dunne streng (1cm dik) tot een lengte van 60 à 65 cm.
  8. Leg de streng in een U vorm met de bocht naar je toe, pak de 2 uiteinden en kruis ze 1 of 2 maal, haal ze dan naar je toe en druk ze vast op de ronde onderkant.
  9. Laat de pretzels op de bakplaat nog 30 minuutjes rusten, afdekken is niet nodig.
  10. Verwarm de oven op 180°C boven en onderwarmte.
  11. Bestrijk de pretzels met het losgeklopt ei dat met de honing vermengd is.
  12. Bak de pretzels in het midden van de oven gedurende 10 à 12 minuten.
  13. Na het bakken kan je de pretzels met gesmolten boter bestrijken voor een mooie glans.
Tip: het deeg zal beter uitrollen wanneer je geen bloem op je aanrecht strooit.

Pretzels (voor 12 pretzels)

Ingrediënten 

Voor afwerking:
hartige pretzels
  • 1el water
  • 1el honing
  • 1 ei
zoete pretzels

Materiaal

* Dit recept kan je ook maken met de all-in mix luxe brood. Dan heb je bovenstaande niet nodig, enkel water. Bekijk het recept op de achterzijde van de verpakking.

Werkwijze

  1. Zet 2 bakplaten klaar bedekt met bakpapier.
  2. Los de suiker of stroop op in het warme water. Doe dan alle andere ingrediënten voor het deeg erbij, behalve de boter.
  3. Kneed gedurende 2 à 3 minuten met de hand of in de machine.
  4. Doe dan ook de zachte boter erbij en kneed nog 7 à 10 minuten. De boter zal moeilijk mengen maar blijf doorkneden, komt goed. Je zal een mooi deeg krijgen dat niet meer plakt.
  5. Laat het deeg afgedekt rijzen op kamertemperatuur gedurende 1 uur.
  6. Verdeel het deeg in 12 balletjes (ong. 70g) en laat afgedekt nog 5 minuten rusten.
  7. Rol elk balletje deeg vanuit het midden uit tot een dunne streng (1cm dik) tot een lengte van 60 à 65 cm.
  8. Leg de streng in een U vorm met de bocht naar je toe, pak de 2 uiteinden en kruis ze 1 of 2 maal, haal ze dan naar je toe en druk ze vast op de ronde onderkant.
  9. Laat de pretzels op de bakplaat nog 30 minuutjes rusten, afdekken is niet nodig.
  10. Verwarm de oven op 180°C boven en onderwarmte.
  11. Bestrijk de pretzels met het losgeklopt ei dat met de honing vermengd is.
  12. Bak de pretzels in het midden van de oven gedurende 10 à 12 minuten.
  13. Na het bakken kan je de pretzels met gesmolten boter bestrijken voor een mooie glans.
Tip: het deeg zal beter uitrollen wanneer je geen bloem op je aanrecht strooit.