Top of the page

Pompoentaart

*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker Isa voor het recept en de foto!

Ingrediënten

Bodem:Vulling:
  • 3 eieren  
  • 450g pompoenpuree  
  • 200ml kokosroom uit blik (17%) 
  • 130g lichtbruine suiker  
  • snuifje zout  
  • 2 à 3 koffielepels speculaaskruiden  

Materiaal

Werkwijze

Pompoenvulling (kan tot enkele dagen op voorhand):
  1. Laat 600g pompoenblokjes garen in de oven of in de microgolfoven. 
  2. Zodra de pompoen helemaal zacht is, kan je hem mixen tot puree.
  3. Laat afkoelen en weeg 450g af.
Pompoentaart:
  1. Meng en kneed de mix voor zanddeeg met de boter en het water tot een vast deeg.
  2. Laat het deeg in huishoudfolie 15 minuten rusten in de koelkast. 
  3. Klop de eieren op en klop er de kokosroom en pompoenpuree bij. 
  4. Voeg er ook de bruine suiker, zout en de speculaaskruiden aan toe en meng goed onder.  
  5. Verwarm de oven op 200°C.
  6. Leg bakpapier in een ronde taartvorm van 26cm.
  7. Rol het deeg uit en plaats het in de vorm. Je kan ook bolletjes maken van het deeg en op het bakpapier drukken tot de ganse bodem en rand bedekt is.
  8. Giet de vulling over de bodem.
  9. Bak 15 minuten op 200°C. Verminder dan de temperatuur naar 160°C en bak nog ong. 45 minuten verder. 
  10. Controleer met een mes of de vulling klaar is.
  11. Haal uit de oven en laat nog minstens 2 uur afkoelen in de vorm.
  12. Serveer of laat nog verder afkoelen in de koelkast.
Smakelijk! 

*Iedere oven is anders, controleer  daarom altijd  je baksel met een (saté)prikker, wafelvork of mes. Indien er nog deeg blijft plakken, verleng de baktijd met 5 tot 10 minuten en beoordeel dan nogmaals het resultaat.

Pompoentaart

*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker Isa voor het recept en de foto!

Ingrediënten

Bodem:
Vulling:
  • 3 eieren  
  • 450g pompoenpuree  
  • 200ml kokosroom uit blik (17%) 
  • 130g lichtbruine suiker  
  • snuifje zout  
  • 2 à 3 koffielepels speculaaskruiden  

Materiaal


Werkwijze

Pompoenvulling (kan tot enkele dagen op voorhand):
  1. Laat 600g pompoenblokjes garen in de oven of in de microgolfoven. 
  2. Zodra de pompoen helemaal zacht is, kan je hem mixen tot puree.
  3. Laat afkoelen en weeg 450g af.
Pompoentaart:
  1. Meng en kneed de mix voor zanddeeg met de boter en het water tot een vast deeg.
  2. Laat het deeg in huishoudfolie 15 minuten rusten in de koelkast. 
  3. Klop de eieren op en klop er de kokosroom en pompoenpuree bij. 
  4. Voeg er ook de bruine suiker, zout en de speculaaskruiden aan toe en meng goed onder.  
  5. Verwarm de oven op 200°C.
  6. Leg bakpapier in een ronde taartvorm van 26cm.
  7. Rol het deeg uit en plaats het in de vorm. Je kan ook bolletjes maken van het deeg en op het bakpapier drukken tot de ganse bodem en rand bedekt is.
  8. Giet de vulling over de bodem.
  9. Bak 15 minuten op 200°C. Verminder dan de temperatuur naar 160°C en bak nog ong. 45 minuten verder. 
  10. Controleer met een mes of de vulling klaar is.
  11. Haal uit de oven en laat nog minstens 2 uur afkoelen in de vorm.
  12. Serveer of laat nog verder afkoelen in de koelkast.
Smakelijk! 

*Iedere oven is anders, controleer  daarom altijd  je baksel met een (saté)prikker, wafelvork of mes. Indien er nog deeg blijft plakken, verleng de baktijd met 5 tot 10 minuten en beoordeel dan nogmaals het resultaat.