Pompoencake
Ingrediënten
Cake:- 175g kristalsuiker
- 75g donkerbruine basterdsuiker
- 16g vanillinesuiker
- 115g roomboter
- 2 eieren
- 150g pompoen puree (400g pompoen blokjes uit het vriesvak)
- 190g bloem
- 11g bakpoeder
- 3g kaneel
- 1g gemberpoeder
- mespuntje zout
- 100 ml melk
Cream cheese frosting:
- 100g ongezouten boter
- 150g roomkaas
- 100g bloemsuiker
- 1/2kl vanille-extract of vanille aroma
Materiaal
*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Greet voor het recept en de foto!
Werkwijze
Cake:- Snij de pompoen in blokjes en pureer met een mixer of blender. Als de pompoen uit de diepvries komt, laat je deze ontdooien. Eens ontdooit leg je de blokjes in een propere keukenhanddoek en knijp je zo veel mogelijk vocht eruit. Daarna moet je deze pureren.
- Meng de bloem, gemberpoeder, kaneel, baking soda, zout en bakpoeder in een mengkom.
- Mix de boter en suiker goed samen tot het een mooi geheel wordt. Voeg dan de eieren één voor één toe en mix dit voor een minuut.
- Voeg de pompoen toe en mix dit voor een minuut. Voeg met kleine beetjes het bloemmengsel en melk toe. Meng dit goed samen tot een glad beslag.
- Beboter of bespray met de easy bake spray de bakvorm en bestuif met bloem. Tip: voor een krokant korstje, gebruik paneermeel i.p.v. bloem.
- Bak de cake in een voorverwarmde oven 55 minuten op 160℃ onder en bovenwarmte. De cake is gaar als je er met een satéprikker of wafelvork in prikt en het droog eruitkomt.
- Laat de cake nog 10 minuten in de vorm afkoelen alvorens te ontvormen.
Werkwijze cream cheese:
- Klop de boter in een paar minuten licht en romig.
- Voeg de roomkaas en het vanille-extract toe en mix tot deze goed zijn opgenomen.
- Als laatste voeg je de poedersuiker toe. Voor een luchtig en romig resultaat kan je nog een minuutje goed doormixen.
Cook & Bake producten gebruikt in dit recept:
Product set carousel
Pompoencake
Ingrediënten
Cake:- 175g kristalsuiker
- 75g donkerbruine basterdsuiker
- 16g vanillinesuiker
- 115g roomboter
- 2 eieren
- 150g pompoen puree (400g pompoen blokjes uit het vriesvak)
- 190g bloem
- 11g bakpoeder
- 3g kaneel
- 1g gemberpoeder
- mespuntje zout
- 100 ml melk
Cream cheese frosting:
- 100g ongezouten boter
- 150g roomkaas
- 100g bloemsuiker
- 1/2kl vanille-extract of vanille aroma
*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Greet voor het recept en de foto!
*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Greet voor het recept en de foto!
Werkwijze
Cake:- Laat de pompoenblokjes goed ontdooien. Doe de blokjes in propere keukenhanddoek en knijp zo veel mogelijk al het vocht eruit. Daarna de pompoen pureren met de mixer of in de blender.
- Meng de bloem, gemberpoeder, kaneel, baking soda, zout en bakpoeder in een mengkom.
- Mix de boter en suiker goed samen tot het een mooi geheel wordt. Voeg dan de eieren één voor één toe en mix dit voor een minuut.
- Voeg de pompoen toe en mix dit voor een minuut. Voeg met kleine beetjes de bloemmengsel en melk toe. Meng dit goed samen tot een glad beslag.
- Beboter of bespray met de easy bake spray de bakvorm en bestuif met bloem, klop de overtollige bloem uit de bakvorm. *Tip: voor een krokant korstje, gebruik paneermeel i.p.v. bloem.
- Bak de cake in een voorverwarmde oven 55 minuten op 160 ℃ onder en bovenwarmte. De cake is gaar als je er met een satéprikker of wafelvork in prikt en het droog eruitkomt.
- Laat de cake nog 10 minuten in de vorm afkoelen alvorens te ontvormen.
Werkwijze cream cheese:
- Klop de boter in een paar minuten licht en romig.
- Voeg de roomkaas en het vanille-extract toe en mix tot deze goed zijn opgenomen.
- Als laatste voeg je de poedersuiker toe. Voor een luchtig en romig resultaat kan je nog een minuutje goed doormixen.
Cook & Bake producten gebruikt in dit recept:
Product set carousel