Pompoencake

pompoencake

INGREDIËNTEN CAKE

INGREDIËNTEN CREAM CHEESE FROSTING

* met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Greet voor het recept en de foto!

Werkwijze

  • Laat de pompoenblokjes goed ontdooien. Doe de blokjes in propere keukenhanddoek en knijp zo veel mogelijk al het vocht eruit. Daarna de pompoen pureren met de mixer of in de blender.
  • Meng de bloem, gemberpoeder, kaneel, baking soda, zout en bakpoeder in een mengkom.
  • Mix de boter en suiker goed samen tot het een mooi geheel wordt. Voeg dan de eieren één voor één toe en mix dit voor een minuut.
  • Voeg de pompoen toe en mix dit voor een minuut. Voeg met kleine beetjes de bloemmengsel en melk toe. Meng dit goed samen tot een glad beslag.
  • Beboter of bespray met de easy bake spray de bakvorm en bestuif met bloem, klop de overtollige bloem uit de bakvorm.
    • tip: voor een krokant korstje, gebruik paneermeel i.p.v. bloem.
  • Bak de cake in een voorverwarmde oven 55 minuten op 160 ℃ onder en bovenwarmte. De cake is gaar als je er met een satéprikker of wafelvork in prikt en het droog eruitkomt.* 
  • Laat de cake nog 10 minuten in de vorm afkoelen alvorens te ontvormen.

  • Werkwijze cream cheese

  • Klop de boter in een paar minuten licht en romig.
  • Voeg de roomkaas en het vanille-extract toe en mix tot deze goed zijn opgenomen.
  • Als laatste voeg je de poedersuiker toe. Voor een luchtig en romig resultaat kan je nog een minuutje goed doormixen.

*Iedere oven is anders,  controleer  daarom altijd  je baksel met een (saté)prikker,wafelvork of mes. Indien er nog deeg blijft plakken, verleng de baktijd met 5 tot 10 minuten en beoordeel dan nogmaals het resultaat.
Laden
Laden